Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пегматит

Камък пегматит – наука и знания

Чакри: влиянието върху чакрите не е изучено.

История и описание

Името пегматит се превежда от гръцки като “силна връзка”, а името “учителски камък” той получава заради вътрешния рисунък, наподобяващ писменост. Арабите вярват, че в рисунъците на пегматитовите скали са зашифровани свещени писания от Корана и Стария Завет. Възрастта на повечето пегматити е същата като тази на нашата планета.

Пегматитът, писмен гранит или учителски камък (известен също и като еврейски камък), е често срещан минерал. Въпреки че в действителност, това не е минерал, а скала. Самата скала има бял или жълт цвят, но включванията на минералите могат да имат различен цвят (включвания на топаз, гранат, турмалин и кварц дават и съответния цвят).

Пегматитови находища има разположени на всички континенти на земното кълбо, а размера на залежите могат да бъдат от няколко квадратни метра до няколко километра. В България също има находища на камък пегматит.

Лечебни свойства на пегматита

Пегматитът няма никакво приложение в литотерапията, тъй като дори не е минерал. Засега лечебните свойства на пегматита остават почти неизследвани, но това не означава, че камъкът не оказва положително въздействие върху собственика си.

Магически свойства на пегматита

Енергията на пегматита е положителна, което означава, че той не може да причини вреди на своя собственик. Пегматитите са отлични талисмани за учители и преподаватели, изследователи, научни работници. На тях този камък ще донесе пари и късмет, но също така ще им помогне и да намерят общ език със своите ученици. Той е полезен не само за учителите, но също и за учениците. Камъкът ще ги направи по- усърдни и ще им помогне да добият красив почерк. Ще им помага да се концентрират върху учебните занятия, да се подготвят за изпити и успешно да постъпят във висши учебни заведения.

Пегматитът активно покровителства тези, които са ангажирани с научна работа, пишат дипломна или курсова работа. Това, което трябва да се помни е, че колкото по-важно и значимо е делото, толкова по- голям и по-красив трябва да бъде пегматита, използван като амулет.

Изделията и украшенията с пегматит са незаменим атрибут за хората на умствения труд. От пегматит се правят всякакви амулети и талисмани, а също и канцеларски материали. Отскоро пегматитът се използва и като материал за декорация. Пегматитът е широко разпространен, което го прави с достъпна цена.

Талисмани и амулети

Пегматитите са отлични талисмани за учители и преподаватели, изследователи, научни работници, а също и за хората, които се обучават.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още