Отунит

 Чакри: Влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Названието “отунит” минералът е получил от името на френския град Отун. Други имена на минерала и негови разновидности са отенит и аутунит. Оцветяването е в зеленикаво-жълто, лимонено жълто, сиво- жълто. Кристалите са прозрачни, блясъкът е стъклен. Основните находища са в Германия, Франция, Англия, Мадагаскар.

Лечебни свойства на отунита

В народната медицина отунитът се използва рядко, тъй като лечебните му свойства са недостатъчно изучени. Въпреки това се смята, че камъкът притежава почти всички лечебни свойства, присъщи на жълтите минерали.

Например, смята се, че той стимулира черния дроб, има благоприятен ефект върху цялото тяло, стимулира апетита, подобрява храносмилането. Някои литотерапевти предполагат, че отунита е в състояние да лекува такива кожни заболявания, като атопичен дерматит и екзема.

Магически свойства на отунита

В магическата практика се смята, че отунитът стимулира умствените способности. Мъжете трябва да носят амулет от този минерал за развиване на хармонията в живота си. Отунитът помага на жените да придобият увереност в себе си, да намерят своя път в живота. Този минерал е в състояние да помогне на хората да се научат на самоконтрол и въздържаност.

Талисмани и амулети

Отунитът е талисман на хората, чиято професионална дейност е свързана с постоянен риск за живота. Като талисман може да се използва малко парче необработен минерал. На своя собственик талисманът ще помогне да излиза с достойнство от трудни ситуации, ще го научи бързо и правилно да взема решения.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност