Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Отунит

Камък отунит – самоконтрол и въздържаност

Чакри: Влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Названието “отунит” минералът е получил от името на френския град Отун. Други имена на минерала и негови разновидности са отенит и аутунит. Оцветяването е в зеленикаво-жълто, лимонено жълто, сиво- жълто. Кристалите са прозрачни, блясъкът е стъклен. Основните находища на камък отунит са в Германия, Франция, Англия, Мадагаскар.

Лечебни свойства на отунита

В народната медицина отунитът се използва рядко, тъй като лечебните му свойства са недостатъчно изучени. Въпреки това се смята, че камъкът притежава почти всички лечебни свойства, присъщи на жълтите минерали.

Например, смята се, че той стимулира черния дроб, има благоприятен ефект върху цялото тяло, стимулира апетита, подобрява храносмилането. Някои литотерапевти предполагат, че отунита е в състояние да лекува такива кожни заболявания, като атопичен дерматит и екзема.

Магически свойства на отунита

В магическата практика се смята, че отунитът стимулира умствените способности. Мъжете трябва да носят амулет от този минерал за развиване на хармонията в живота си. Отунитът помага на жените да придобият увереност в себе си, да намерят своя път в живота. Този минерал е в състояние да помогне на хората да се научат на самоконтрол и въздържаност.

Талисмани и амулети

Отунитът е талисман на хората, чиято професионална дейност е свързана с постоянен риск за живота. Като талисман може да се използва малко парче необработен минерал. На своя собственик талисманът ще помогне да излиза с достойнство от трудни ситуации, ще го научи бързо и правилно да взема решения.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още