Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Отровни стайни растения могат да причинят заболявания!

Отровни стайни растения с ярки красиви цветове. Освен щастливи моменти, могат да доведат и до много неприятности, затова предлагаме на нашите читатели да се запознаят с някои от тях.

Най-опасни от известните отровни стайни растения са:

Адениум (Пустинна роза) съдържа отрова в стъблата и листата. Отровата причинява възпаление на кожата и други алергични реакции.

Азалия (рододендрон) съдържа отровни вещества в листата и нектара. Те могат да предизвикат секреция от носа, слюноотделяне, сълзене и дори повръщане.

– Отровният сок на листата на Филодендрона (монстера) е много опасен за очите и при контакт с кожата причинява изгаряния.

Кливията съдържа отрова в коренището и листата. Отровата на растението може да предизвика повръщане, диария, обилно отделяне на слюнка и в по-тежки случаи, парализа.

Бровалията съдържа отрова във всички части на растението. Отравянето с Бровалия причинява гадене и сънливост.

Глориозата съдържа отрова във всички части на растението. Отровата й при попадане в организма, в големи количества, предизвиква диария, повръщане и гадене.

– Отровата на цветовете на Хортензията може да причини стомашни болки, отпадналост, гадене, обилно изпотяване, нарушения в кръвообращението.

Дифенбахията съдържа отрова във всички части на растението. При попадане върху кожата или лигавиците тя причинява силни изгаряния.

– Отровата на Еуфорбията, съдържаща се във всички части на растението, също причинява тежки изгаряния, дори мехури, а при попадане в очите може да доведе до временна слепота.

Фикусите съдържат отрова в стъблата и листата. Отровата им може да предизвика алергична реакция и възпаление на кожата. Ако се грижите за отровни стайни растения трябва да спазвате следните предпазни мерки: Измивайте листата само с ръкавици! Необходимо е да внимавате сокът да не попадне върху открити части на тялото и очите!

Не забравяйте да измивате добре ръцете си след работа с цветето! Ако все пак не сте успели да избегнете отравянето, то необходимо е да приемете активен въглен. Ако симптомите на отравяне не изчезнат, потърсете лекарска помощ. Ако в дома ви има малки деца, най-добре е да се откажете от тези растения!

Автор: Валентина Горяева

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации