Окенит

Чакри: VII Чакра (Сахасрара)- коронна

История и описание

Името си “окенит” минералът получава в чест на немския естествоизпитател Л. Окен. Други наименования на минерала са: дисклазит, бордит. Окенитът представлява събрани заедно игловидни кристали. Понякога кристалите образуват топки, които се наричат сферулити. Оцветяването на минералите е в бяло. Блясъкът е перлен. Основните находища са в Ирландия, Гренландия, Индия, Чили.

Лечебни свойства на окенита

В народната медицина се смята, че водата преминала през филтър с окенит, помага при настинки, повишена температура, втрисане и кашлица. Литотерапевтите предполагат, че този минерал може да стимулира работата на щитовидната жлеза, да подобрява състоянието на кръвта, както и да помага при стомашни заболявания. В някои страни, окенита се използва като средство за подобряване на настроението и повишаване на работоспособността.

Магически свойства на окенита

Магическите свойства не окенита не са добре изучени. Смята се, че това е минерала на женската магия. Окенитът се използва за пречистване на съзнанието, за отърваване от лоши навици, за създаване на мир и спокойствие. Някои специалисти го използват за отърваване от душевна болка и мъка: кристалът помага на страдащия човек да прости на себе си и на другите.

Талисмани и амулети

Окенитът е талисман на жените, както и на хората, които търсят хармония със заобикалящия ги свят. Кристали с окенит трябва да се поставят във всяка стая на дома. Този талисман ще пази мира в дома, ще предпазва от кавги и обиди. Окенитът е талисман на уюта и топлината.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Окенит

Чакри: VII Чакра (Сахасрара)- коронна История и описание Името си “окенит” минералът получава в чест на немския естествоизпитател Л. Окен. Други наименования на минерала са:

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност