Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Разкриха истината за бутилираната вода

44% от бутилираната вода в САЩ е лоша, а в някои случаи дори опасна. До такова заключение достигнала Работната група по изследване на околната среда (EWG, Environmental Working Group), провеждайки контролни тестове в 10 щата. Преди да попадне в крана, водата преминава през етап на хлориране.

Обаче, учените бият тревога: постоянното навлизане на хлор в човешкото тяло предизвиква болести като атеросклероза, рак на пикочния мехур, на органите на храносмилателната система, рак на правото и дебелото черво, анемия. В същото време да се откажем от хлорирането на водата все още не е възможно.

Това е видно от тъжния опит на Перу: когато те решиха да се откажат от хлора, за да се намали риска от рак, във водопровода се “изляха” всички вредни бактерии (Escherichia коли, ентеровируси, щамове на хепатит) и паразити (акари, глисти и т.н.) . Това, от своя страна, доведе до епидемия от холера в страната. В опитите да се избегне пиенето на хлорирана вода, много хора преминаха на бутилирана вода.

Производителите й обещават, че водата е от чисти източници и е подложена на повторно изчистване с модерни технологии. Обаче, неотдавна нова серия от разкрития показа, че това не е така. Учени от канадската лаборатория Ccrets открили високи нива на бактерии в 70% от пробите на различни марки. Контролните тестове в САЩ също дали разочароващи резултати! Като в списъка на “ненадеждните” производители попаднали дори големи играчи на пазара.

Освен това, според учените, пластмасата, в която се бутилира водата е много опасна! Такива тревожни новини доведоха до масов отказ от употреба на охладители за вода в Европа. Посолството на Германия в Африка и на морската спасителна служба в Германия наскоро замени бутилираната вода на своите спасителни кораби SK 33/EUGEN с руски пречистватели за вода “Аквафор”.

Отчитайки сложната ситуация с водопроводната вода и проблема с бутилираната, по време на срещата на Президентския комитет срещу рака в САЩ, Барак Обама препоръча на жителите на страната да използват филтри с въглен или филтър – кани, наричайки бутилираната вода опасна за здравето.

“Всеки човек има право на чиста вода” – се казва в обръщението, “и с помощта на битовите пречистващи устройства, хората могат да я получат”.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации