Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нозеан

Камък нозеан – кураж и мъжество

Чакри: Влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Наименованието “нозеан” минералa получава от името на своя откривател, немският геолог Ноза (Karl Wilhelm Nose; 1753- 1835), който за пръв път го описва. Нозеанът е сравнително рядък минерал и по своя състав и свойства е близък до содалита. Други наименования на минерала са: содалит, лазурит, нозеанит, нозелит, шпинелан.

Оцветяването на минералите е в сиво, жълто, зелено, синьо. Кристалите са прозрачни. Блясъкът е стъклен, плътен. Находища на минерала има в Германия, Италия, Австрия, Чехия, Великобритания, Афганистан, Австралия, Канада, САЩ.

Лечебни свойства на нозеана

В народната медицина, се смята, че жълтия нозеан има очистващ ефект върху цялото тяло, стимулира работата на черния дроб, възбужда апетита. Сините минерали могат да лекуват заболявания на бъбреците и пикочния мехур, помагат при такива психични заболявания като шизофрения, истерия, маниакално-депресивна психоза. Смята се, че сивия камък нозеан може да отнеме последиците от стреса, да нормализира съня, да избавя от безсънието и кошмарите.

Магически свойства на нозеана

Нозеанът не се използва често, тъй като неговите магически свойства са слабо изучени. В някои страни, използват сините минерали за направата на амулети за привличане на богатство. Твърди се, че синият нозеан може да се създаде усещане за спокойствие и неприкосновеност.

Жените са съветвани да носят амулети от този минерал, за да съхранят красотата и независимостта си, за да не попаднат под влиянието на недостойни мъже. На мъжете той помага за добиване на смелост, храброст, води ги към просветление и духовност.

По един или друг начин, този камък насърчава просветлението в човека, помага му да опознае себе си, да намери своето място в този свят и да се издигне на по-високо стъпало по стълбата на самоусъвършенстването.

Талисмани и амулети

Нозеанът е талисман на военните. За талисман или амулет, може да се използва обработен минерал във формата на куб и пирамида. На своя собственик, той ще помогне да устои в критични ситуации, ще даде кураж и мъжество, ще го зарежда с космическа енергия.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още