Нормално кръвно налягане с помощта на раковина

Рискът от развитие на хипертония в условията на съвременния начин на живот нараства бързо- за това допринася стреса, липсата на сън, некачествените храни. Как може да се нормализира кръвното налягане? Американската кардиологична асоциация указва като първа стъпка промяната на начина на живот. Към тази препоръка е добре да се вслушаме, особено хората с повишено налягане.

В полза на това, какво може да нормализира налягането говори и ново изследване, проведено във Вашингтон. Специалистите изследвали ефекта на шумовете и звуците върху кръвното налягане и установили, че някои от тях могат да заменят лекарствата. По-специално, за нормализиране на налягането те препоръчват слушането на класическа музика или шума на морето.

Наблюдавайки група доброволци от 50 души, те стигнали до заключението, че слушането на класическа музика в продължение на 10-15 минути, три или повече пъти седмично, помага за понижаване на кръвното налягане. Подобни резултати били наблюдавани и при тези, които три пъти седмично за 20 минути слушали морски звуци. След 4 месеца музикална терапия кръвното налягане напълно се нормализирало.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност