Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нормално кръвно налягане с помощта на звуци

Как може да имате нормално кръвно налягане?

Рискът от развитие на хипертония в условията на съвременния начин на живот нараства бързо. За това допринася стреса, липсата на сън, некачествените храни. Американската кардиологична асоциация указва като първа стъпка промяната на начина на живот. Към тази препоръка е добре да се вслушаме, особено хората с повишено налягане.

В полза на това, какво може да ви помогне, за да имате нормално кръвно налягане, говори ново изследване, проведено във Вашингтон. Специалистите изследвали ефекта на шумовете и звуците върху кръвното налягане и установили, че някои от тях могат да заменят лекарствата. По-специално, за нормализиране на налягането те препоръчват слушането на класическа музика или шума на морето.

Наблюдавайки група доброволци от 50 души, те стигнали до заключението, че слушането на класическа музика в продължение на 10-15 минути, три или повече пъти седмично, помага за понижаване на кръвното налягане. Подобни резултати били наблюдавани и при тези, които три пъти седмично за 20 минути слушали морски звуци. След 4 месеца музикална терапия кръвното налягане напълно се нормализирало.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации