Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нитратин

Камък нитратин – концентрация

 Чакри: Влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Нитратинът за първи път е описан от Хайдингер през 1845 г. Други имена на нитратина са нитронатрит, натриева селитра, чилийска селитра. Този минерал често се използва като тор, от него също така се получава азотна киселина. Оцветяването на минералите е безцветно или бяло. Нитратинът се разтваря много лесно. Основните находища са в Русия, САЩ, Чили, Боливия.

Лечебни свойства на нитратина

Нитратинът притежава някои лечебни свойства, присъщи на белите минерали. Но, трябва да се знае, че носенето му до тялото или използването му вътрешно е опасно, поради възможни алергии и отравяния.

Магически свойства на нитратина

В съвременната магическа практика този минерал се използва рядко. Поради чувствителното информационно поле на камъка може да се използва като талисман, който защитава собственика си от негативното влияние на хората около него. Камъкът трябва да се увесва отвън на прозореца със северно изложение, от страната на улицата.

Талисмани и амулети

Като талисман нитратинът може да бъде полезен за хората, извършващи монотонна и еднообразна работа. Малък камък трябва да се сложи около работното място и така той ще помогне за по-добрата концентрация на собственика. Някои специалисти изготвят амулети от камък нитратин за защита на жилището. Но, още веднъж не забравяйте, че като талисман или амулет нитратинът не бива да се носи до тялото.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още