Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нежелани последици от лекарствата срещу киселини в стомаха

Лекарствата за понижаване на киселини в стомаха се използват предимно за лечение на проблеми със стомашно-чревния рефлукс и пептичната язва. Те намаляват производството на стомашна киселина в стомаха. Но, има един проблем. Стомашната киселина държи под контрол бактериалните инфекции! Един на всеки пет канадци приема лекарства срещу киселини.

Актуално изследване показва, че пациентите, които приемат такива лекарства имат 25 процента по-голям риск от развитие на пневмония. Или погледнато по друг начин, пресметнато е, че един на всеки 200 хоспитализирани пациенти развива пневмония заради това лекарство. Това отново е старата история, свързана с непредвидените последствия. Как лечението на един проблем, толкова често води до друг? Това също е трагичен знак и за времето, в което толкова много хора се нуждаят от лекарства за понижаване на стомашната киселина…

Изследванията показват, че 40 до 70 на сто от хоспитализираните пациенти употребяват, именно, такива лекарства. Всяка година в световен мащаб продажбите на въпросните лекарства възлизат на 26 млрд. долара! Но, проблемът не е само пневмонията. Пациентите, приемащи тези лекарства за киселини в стомаха, са изложени също и на по-голям риск от фрактури на бедрената кост, сърдечни проблеми и риска да бъдат заразени със страховития чревен бацил Clostridium difficile, причиняващ до 40 изхождания на ден!

Източник: docgiff.com

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации