Нептунит

Чакри: I чакра (Муладхара)- коренна/основа и II чакра (Свадхистана)- сакрална, пъпна

История и описание

Нептунитът е рядък минерал, открит през XX век в района на река Сан-Бенито (Калифорния, САЩ). Името на минерала може първоначално да предизвика недоумение, тъй като в оцветяването му няма цветове, които да го свързват с бога на моретата Нептун.

Минералът обикновено е в червеникави и жълтеникави нюанси, блясъкът е стъклен. Етимологичното обяснение на тази загадка е в това, че често в непосредствена близост до нептунита се среща друг, не много известен минерал- егирин. В скандинавската митология, Егир е морски великан, повелител на моретата.

Ето защо геолозите решили да нарекат с нептунит (на името на бог Нептун – владетел на моретата) неговия “минерален съсед”. Този минерал често се среща под формата на отделни призматични кристали, които могат да бъдат подложени на обработка. Основните находища на нептунит са в Русия (Колски полуостров), САЩ (Калифорния).

Лечебни свойства на нептунита

Нептунитът е рядък минерал, затова данни за неговите лечебни свойства има много малко. Има сведения, че помага при зъбобол, има благоприятен ефект върху състоянието на мускулите и костите и влияе добре на кръвоносната система.

Магически свойства на нептунита

Магическите свойства на нептунита също не са добре изучени. Има доказателства, че нептунита увеличава скоростта на мисълта и реакцията в стресови ситуации, като така предпазва собственика си от прибързани и погрешни решения. Този минерал помага в работата на хората в публичния сектор, които често са изправени пред необходимостта от прилагане на директиви, указания и съдебни решения.

Нептунитът помага на собственика си да бъде безпристрастен и да не се ръководи от емоциите, да бъде спокоен. Той осигурява защита срещу неконтролирания гняв и отрицателната енергия, причинена от завистта на другите.

Влияние върху чакрите

Камъкът нептунит влияе върху сакралната чакра, осигурявайки с енергия ректума и костно-мускулната система, помага за волята за живот, физическата енергия, потенцията; дава чувство на увереност и стабилност.

Талисмани и амулети

Нептунитът е чудесен талисман за дома. За да има мир и спокойствие в къщата, трябва да се постави нептунит в южната част на дома. Нептунитът ще поддържа стабилността във всички аспекти на живота в дома.

Нептунитът е талисман за тези, които със своята работа влияят върху живота на други хора – съдии и държавни служители. Талисманът с необработен кристал ще им даде увереност и ще им помага да виждат своите и чужди грешки и да ги отстраняват навреме.

Хора, които носят висулка с нептунит в джоба си, могат да не се страхуват от изблици на неконтролиран гняв, камъкът ще им помага бързо да се измъкват от трудни ситуации с минимални загуби.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност