Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нефелин

Камък нефелин – на вълната на творчеството

Чакри: III Чакра (Манипура) – слънчев сплит и VI чакра (Аждна) – трето око

История и описание

Нефелинът принадлежи към семейството на фелдшпатите. Открит е през 1800 година от учения Hauy R.J. Името “нефелин” идва от гръцката дума “нефеле”, която означава “облак” или облачен камък, Нефелинът е алумосиликат на натрия и калия и рудата се използва за добиване на алуминий.

Оцветяването на минералите е предимно в сиво-бяло, сиво, зелено-сиво, жълто-сиво, розово, срещат се и безцветни камъни. Цветът на камъка зависи от смесите в него, например, зелените нефелини съдържат хром. Блясъкът е стъклен. Основните находища на нефелин са в Русия (Колски полуостров), Канада (Онтарио).

Лечебни свойства на нефелина

В народната медицина се смята, че нефелините със зеленикаво-сив цвят имат благоприятен ефект върху нервната система. Смята се, че за да се подобри зрението и отнеме напрежението в очите е нужно в края на деня за няколко минути да се съзерцава този камък.

Някои лечители предполагат, че жълто-сивите минерали могат да подобрят храносмилането и функцията на червата, да възбуждат апетита. Смята се също, че нефелинът има способността да спира развитието на заболявания в различните системи на човешкия организъм.

Магически свойства на нефелина

Нефелинът се използва в магическите практики за развиване на ясновидство. Този минерал помага на човека да открие скрити свои таланти и да усили съществуващите такива. Нефелинът е чудесен талисман за вашата вила извън града.

Необработеният камък трябва да бъде поставен под прага на строящата се къща и злото ще се страхува да влезе в дома. В градските апартаменти, където под прага нищо не може да се скрие, кристалът трябва да се закрепи над вратата. На хората, които са твърде емоционални, нефелинът ще помогне да намерят хармония със заобикалящия ги свят.

Талисмани и амулети

Нефелинът е талисман на креативни хора, особено, когато са в творческа криза. Една малка топка от нефелин е добре да се държи на работното място и този талисман ще повлияе благоприятно върху работата, а собственика на камъка никога няма да попадне в “творчески застой”. Нефелинът успокоява и настройва човека на вълната на творчеството.

На хората, които са целеустремени и кариеристи, нефелинът ще осигури необходимите сили, за да преодолеят пречките, които ще възникнат. Той помага за изкачването по кариерната стълба и насърчава нормалните отношения в екипа. На хората, заемащи високи постове, нефелинът ще дава баланс и увереност в бъдещето. Той ще ги предпазва от прибързани решения.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още