Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Назоваха най-добрия плод срещу инфаркт и инсулт

Плод предпазва от инсулт!

Вместо аспирин, който се предписва на хората със сърдечни и съдови проблеми, с цел предпазване от тромбози, норвежките учени предлагат да се набляга на кивито. Изследване показало, че в борбата срещу появата на кръвни съсиреци, кивито е толкова ефективно, колкото и аспирина.

Ежедневната консумация на 2 до 3 кивита в продължение на месец намалява с 18% риска от образуването на кръвни съсиреци при хора със сърдечносъдови патологии, защото кивито изгаря мастната тъкан, блокираща артериите. В същото време намалява “лошия” холестерол – нивото на вредни мастни киселини в кръвоносните съдове, веднага спада с 15%.

Според експертите, качествата на този плод са много ценни за човешкото тяло, защото осигурява перфектен баланс от полезни вещества – този плод е богат на фибри, съдържа много витамини и аминокиселини. По този начин, редовната консумация на киви не само ще нормализира кръвното налягане и ще предпазва от сърдечносъдови заболявания, инфаркт и инсулт, но и ще помага за по-доброто храносмилане.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации