Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Назоваха 5 условия за силни и щастливи отношения!

Всички щастливи семейства наистина си приличат, така че защо да не се изведе формула на щастлива връзка? Американски експерти решили да сложат край на примитивните съвети в евтините книжки по популярна психология и въвели строго научна “формула за щастие в отношенията”.

Оказало се, че за да бъде живота на една двойка постоянно щастлив, е необходимо спазването на пет условия. Учените от Университета на Илинойс ги назовават: откритост (обсъждане на всички проблеми в двойката), положителен тон на общуване, надеждност, общи задачи и обща социална мрежа (кръг на общуване).

Тези пет стратегии са в състояние да поддържат или подобряват качеството на интимните отношения, твърдят експертите, а извеждането на тази формула за щастлива връзка станало след мета-анализ на 35 изследвания и 12 273 индивидуални интервюта.

Интересното е, че проучването показало, че всеки, който практикува една от тези пет стратегии, всъщност практикува и другите. А партньорът, който забележи, че неговата половинка използва една от стратегиите, е по-склонен да отиде на среща с него и да отвърне с взаимност.

Това е особено важно, защото връзките обикновено се развалят само в един случай: когато единият от партньорите смята, че другият не прави усилия или не признава тези усилия. Това заключение също си струва да се запомни или дори запише.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации