Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Молитва за Прошка

Молитва за Прошка

От физиката е известно, че колкото по-голямо е натоварването на дадено тяло, толкова по-бавно, трудно и с повече енергия ще може да се придвижва заради голямото съпротивление.

Аналогично е положението и с човешката Душа. Колкото повече обиди, рани и тъга носи тя, толкова по-труден и изпълнен със съпротива е живота на човека. Ето защо е изключително важно тя да се разтоварва и възстановява, а това става чрез Молитва за Прошка.

Когато не сме простили, Душата ни е пълна с хора и лоши думи, изречени от тях, думи, които са ни наранили. Естествена е реакцията, когато сме били обидени от някого, да не искаме повече да срещаме този човек. Това не е така обаче за Душата, която продължава да страда заради обидата, която не сме простили, т.е. този човек продължава да стои в душата ни! Оставяйки тези хора в нас ние се свързваме с тях, а те, усещайки това, продължават да ни измъчват.

Ежедневно ние се сблъскваме с обидата, трябва да можем и да прощаваме, т.е. да се грижим за чистотата на Душата си. За много хора това е много трудно! Как да простя на този, след като “той ме нарече… или той ми каза… или как да простя на политиците, които са ме оставили да живея в мизерия и нищета…” В такива случаи е добре да се каже: “прости на човека, а Бог е този, който ще го съди”. Но, това съвсем не е лесна за изпълнение задача.

Едно, обаче е сигурно, колкото по-дълго държите хората и обидите, които са ви причинили, толкова повече ще страдате заради техните грешки, а това справедливо ли е? Не е в нашата власт да раздаваме правосъдие и да оценяваме какво да бъде то, това е работа на Бог. Затова ви предлагам една техника-молитва, с помощта на която да изчистите душата си, да изгоните от нея своите дългогодишни насилници и да ги оставите в ръцете на Бог. Той най- добре знае, кой, как, с какво и кога да “награди за добрите дела”?!

Скъпи приятели, нищо няма да се промени в живота ни и обществото ни, докато не изчистим Душите си от мъката, обидите и разочарованията, складирани дълбоко и достатъчно дълго. Душите ни са препълнени и наранени, няма бъдеще за нас, ако не ги изчистим. И още нещо, нека оставим на Бог своите насилници, нека спрем да ги носим в себе си и да ги съдим, а те да се възползват от това!

Животът ни се състои от много срещи и раздели, от които трябва да научим нещо. Тези хора са ни научили, как да прощаваме, можем дори да им бъдем благодарни до известна степен за това. Защото едно от най-трудните неща в живота ни е Прошката. Без да сме я дали, се въртим в порочния кръг на живота и спираловидно затъваме надолу! Няма как да сме позитивни, ако не сме простили, тежестта е твърде голяма за преодоляване.

Освободете Душата си и я изчистете, тогава за всички нас и децата ни ще има Надежда и Бъдеще! Защото всички знаем: “Помогни си сам, за да ти помогне и Бог”, а Исус ни учи “Прощавайте на враговете си!”. Най-трудният урок в нашия живот е Прошката, тя е мярката за нашата Вяра!

Техника – Молитва за Прошка

Усамотете се и се опитайте да се успокоите с няколко дълбоки вдишвания и издишвания, комбинирайте ги и с дишане с корема, докато усетите затопляне в тази област. Призовете Ангела на Прошката и вашия Ангел- Хранител, помолете и Архангелите Разиел и Цафкиел да ви направляват. Помолете ги да ви помогнат да простите.

Започнете с най-прясната обида, например, от настоящия ден. Припомнете си, всичко, как сте се ядосали и чувството, което сте изпитали, не се страхувайте, че то отново ще се разпали, това е целта! Когато усетите отново гнева и болезненото чувство, представете си, как то излиза от душата ви (слънчевия сплит), отлита от вас и отива към Бог! И вие сте свободни от това чувство и този човек! Прекрасно чувство на свобода! Душата ви е щастлива и тръпнеща!

Кажете си: “Аз прощавам на ….(името на човека)… и отдавам тази обида и мъка на Бог, нека Той да съди всички ни” Амин!

Продължавайте по този начин да си спомняте всички обиди и хората, които са ви наранили. Правете това всеки ден, отивайте все по-надълбоко и по-надълбоко в Душата си. Изчистете я и я освободете от това бреме. Направете я свободна. А за хората, които сте изгонили от нея, ще усетите, че те повече не могат да ви нараняват. Как ще го усетите? Те просто ще спрат да се занимават с вас, защото ще усещат, че от обидите им няма никакъв ефект.

Автор: Мариана Кюркчиева

Свързани публикации