Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Молибденит

Камък молибденит – защита на дома

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око

История и описание

Името на минерала идва от гръцката дума молибдос, която в превод означава “олово”. Молибденитът (молибденитов блясък) е минерал от класа на сулфидите. Цветът му е оловно-сив със силен метален блясък. Молибденитът се среща във вид на люспести или листоподобни агрегати. Мек и мазен на пипане.

Основните находища на камък молибденит са в Русия, Армения, САЩ, Канада, Чили.

Лечебни свойства 

Синеещият молибденит нормализира съня, помага при безсъние. В някои страни се смята, че този минерал може да се използва като профилактично средство срещу заболявания на очите, за което е достатъчно няколко минути на ден да гледате в камъка.

Магически свойства 

Този минерал не е популярен в бижутерията, така че накити с този камък не се намират в магазините, обаче кристалите на молибденита могат да бъдат закупени на изложби и онлайн търгове. Специалистите твърдят, че молибденита освобождава собственика си от негативната енергия, създава своеобразно защитно поле и човека става защитен от негативността.

Молибденитът неутрализира негативните емоции на собственика си, такива като завист, обида, гняв, раздразнение и т.н. Защитава дома на човека – запазва аурата чиста и незамърсена. В помещения, където има кристал на молибденит, хората да се чувстват сигурни и защитени, напълно спокойни, добре си отпочиват.

Молибденитът в кварц, осветявайки мрака ви напомня, че вие не сте сами. Според западни експерти, той въздейства на подсъзнанието, открива духовни прозрения и свързва с многомерното пространство и вътрешните измерения. Ефективно премахва менталните блокировки, помага за изчистване от психологически самоограничения и след това запечатва био-магнитната обвивка.

Молибденитът в кварц помага за получаване на прозрения чрез сънищата.

Талисмани и амулети

Молибденитът е семеен талисман. Той поддържа мира в дома, стабилизира отношенията между съпрузи, родители и деца, привлича просперитет и благополучие. Но за да получите това, ще трябва да се постараете като направите съответните магически процедури, без тях нищо няма да се случи. Молибденитът ще остане глух.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още