Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Млякото от магазина може да причини рак

Учени от Харвардското училище за обществено здраве, достигнали до извода, че съвременните технологии за обработка на млякото го правят източник на опасни вещества и може да предизвика рак. По време на изследването, учените сравнявали образци на напитката от Монголия и САЩ.

Резултатите от тестовете били доста притеснителни. В млякото, американско производство, експертите открили опасно високи нива на естрон сулфат – 33 пъти повече, отколкото в млечния продукт от Монголия. Междувременно, редица научни статии доказват изключително негативното въздействие на естрон сулфата върху човешкото тяло. Това е съединение, което стимулира растежа и размножаването на раковите клетки.

Според куратора на изследването д-р Давасамбу, пастьоризираното мляко, което пият днес съвременните хора, значително се различава от напитката, която са пили предците ни. Ако в своя натурален вид млякото може да предпазва от много заболявания, то процесите на обработката го превръщат в продукт, който може да предизвика развитието на такава ужасна болест като рак.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации