Алтернативна медицина и здраве

Млякото от магазина може да причини рак

Учени от Харвардското училище за обществено здраве, достигнали до извода, че съвременните технологии за обработка на млякото го правят източник на опасни вещества. По време на изследването, в което се оказало, че пастьоризираното мляко може да предизвика рак, учените сравнявали образци на напитката от Монголия и САЩ.

Резултатите от тестовете били доста притеснителни: в млякото американско производство експертите открили опасно високи нива на естрон сулфат – 33 пъти повече, отколкото в млечната продукция от Монголия. Междувременно, редица научни статии доказват изключително негативното въздействие на естрон сулфата върху човешкото тяло – съединение, което стимулира растежа и размножаването на раковите клетки.

Според куратора на изследването д-р Давасамбу, пастьоризирано мляко, което пият днес съвременните хора, значително се различава от напитката, която са пили предците ни. Ако в своя натурален вид млякото може да предпазва от много заболявания, то процесите на обработката го превръщат в продукт, който може да предизвика развитието на такава ужасна болест като рака.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации