Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мигрена … от токчета?

Има ли връзка между пристъпите на мигрена и носенето на обувки с висок ток? Доскоро лекарите не обръщаха внимание на факта, че обувките могат да бъдат свързани с болестта, но сега изглежда нещата са се променили. За някои жени процеса на избор на добри обувки се превръща в истинско главоболие.

Но и след като желаните обувки с токчета са намерени, главоболието продължава. Нещо повече, става още по-осезаемо, превръща се в истинска мигрена. Д-р Лукас Бакман, аспирант в Университета на Кънектикът, разказва за мъките, изпитвани от майка му – сенатор Мишел Бахман. Наскоро във вестник The Daily Caller се появило съобщение, как сенаторката се оплаква на своите подчинени за пристъпите на жестока мигрена и обвинява обувките с висок ток.

“Най-различни неща могат да бъдат спусък за мигрената и ние не можем автоматично да изключим дори токчетата – смята д-р Джоел Сейпър, основател и директор на Института по неврология и главоболие в Ан Арбър – Но мисля, че дамата просто е обувала токчета в дните, когато са й предстояли най-важните и стресиращи срещи, които са допринесли за мигрената”. “12% от американците страдат от мигрена, но това не ги прави инвалиди, които не могат да работят”- казва секретарка Алис Стюарт от пресцентъра на конгресменката.

Въпреки това лекарите, които се занимават с проблема на мигрената, не могат напълно да приемат това твърдение. Те знаят, че в някои случаи, мигрената може да измъчва човек толкова лошо, че той вече не може да мисли за никаква работа.

Световната Здравна Организация включва мигрената в 20-те заболявания, които лишават човека от работоспособност. Според Ян Брандес професор от Университета Вандербилт, 10% от всички жертви на мигрената в момента на пристъпа не могат да работят. Но, някои изследвания показват, че техния брой може да е от 50% до 80%.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации