Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Между вярното и невярното

Истината има две или повече страни, в зависимост от ъгъла, от който ние я гледаме.

Това намира отражение в съществуващото наводнение от информация. На всеки проблем, било то духовен, политически или здравен, ще намерите най-различни противоречиви мнения. Всяка гледна точка представлява различен аспект на истината. Колкото по-конкретни станем в своето изследване на проблема, толкова повече ще стесним отговора и ще се доближим до истината.

В храненето, например, има противоположни мнения за вегетарианството и месното хранене, пиене на твърда или дестилирана вода, да се използват ли добавки или не, и така нататък. Всяка гледна точка е вярна при определени условия, но ако тя се обобщава и оценява като цялата истина, тогава може да стане невярна.

Това означава, че от многото противоречиви твърдения по отношение на здравето или духовните въпроси, ние трябва да различим и приемем тези, които са най-подходящи за нашето настоящо състояние. От тях ние ще структурираме системата си от вярвания. Тъй като нашите условия се променят, други аспекти на истината може да са приложими за нас, трябва съответно да реконструираме системата си от вярвания.

Проницателността ни помага да изберем най-подходящите вярвания за нашите индивидуални потребности, вярвания, които могат да ни водят по нашия път към здраве, щастие и реализация. Когато се сблъсквате с един спорен въпрос, опитайте se да видите и прецените доводите в полза на всяко от противоположните мнения, преди да съставите вашето мнение. Обикновено истината се крие някъде между силно противоположните мнения, обединявайки и включвайки тези възгледи в по-висока форма на разбиране.

Продължава > > >

Свързани публикации