Между вярното и невярното

Всяка истина има две или повече страни, в зависимост от ъгъла, от който ние я гледаме.

Това намира отражение в съществуващото наводнение от информация. На всеки проблем, било то духовен, политически или здравен, ще намерите най-различни противоречиви мнения. Всяка гледна точка представлява различен аспект на истината. Колкото по-конкретни станем в своето изследване на проблема, толкова повече ще стесним отговора и ще се доближим до истината.

В храненето, например, има противоположни мнения за вегетарианството и месното хранене, пиене на твърда или дестилирана вода, да се използват ли добавки или не, и така нататък. Всяка гледна точка е вярна при определени условия, но ако тя се обобщава и оценява като цялата истина, тогава може да стане невярна.

Това означава, че от многото противоречиви твърдения по отношение на здравето или духовните въпроси, ние трябва да различим и приемем тези, които са най-подходящи за нашето настоящо състояние. От тях ние ще структурираме системата си от вярвания. Тъй като нашите условия се променят, други аспекти на истината може да са приложими за нас, трябва съответно да реконструираме системата си от вярвания.

Проницателността ни помага да изберем най-подходящите вярвания за нашите индивидуални потребности, вярвания, които могат да ни водят по нашия път към здраве, щастие и реализация. Когато се сблъсквате с един спорен въпрос, се опитайте да видите и прецените доводите в полза на всяко от противоположните мнения, преди да съставите вашето мнение. Обикновено истината се крие някъде между силно противоположните мнения, обединявайки и включвайки тези възгледи в по-висока форма на разбиране.

Продължава > > >

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност