Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лепидолит

Лепидолит – камък на вътрешния мир

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна и VI чакра (Аждна) – трето око

История и описание

Лепидолитът е флуоро-съдържащ алуминиев силикат, една от четирите най-често срещани видове слюда. Наименованието на минерала намеква за люспестите образувания, в които той често се среща. Името “Лепидолит” идва от гръцките думи lepis – люспа и lithos – камък. За разлика от другите видове слюда, лепидолитът може да образува красиво извити розетки. Понякога в гранитни пегматити може да се попадне и на необичайни кристали лепидолит, чиято форма напомня на сферичен конус.

Оцветяването на минералите най-често е в розово и лилаво, но се срещат и бели, сиви и жълтеникави образци от този минерал. Блясъкът е перлен, стъклен. Други имена на минерала са: лилиантит, лавендрин, лилалит. Основните находища на камъка са в Русия (Урал), Бразилия, Африка (Зимбабве) и Калифорния.

Лечебни свойства на лепидолита

Народните лечители понякога използват лепидолита за облекчаване на болката при различни видове невралгии. Смята се, че този минерал помага при нервни разстройства, намалява въздействията на стреса, отнема стреса.

Има схващане, че изделията от лепидолит, а също така и амулетите от този камък, лекуват различни видове психози, избавят от страхове и нощни кошмари, облекчават страданията на хората с маниакално-депресивна психоза. Някои литотерапевти препоръчат поставянето на парче от този минерал върху болезненото място при натъртвания и навяхвания.

Магически свойства на лепидолита

lepidoliteЛепидолитът е камък на духовните и креативни хора. Той им помага да развият по-пълно своите таланти, стимулира творчеството, привлича успеха и славата.

Камъкът стимулира духовното развитие на своя собственик, настройва го към философско разбиране на живота, което помага на човека да избегне стреса и нервните сривове.

Експертите твърдят, че този минерал също трябва да се носи от момичета и жени, тъй като той прави дамите тайнствени, верни и отзивчиви, помага им във воденето на домакинството. Собственичката на камъка става голяма кулинарка, внимателна и отзивчива съпруга, всеопрощаваща майка.

Астролозите не препоръчват носенето на лепидолит от хора, чиято професионална дейност е свързана с търговия и финанси. Минералът не обича материалното и може да изплаши и прогони финансовия късмет. Смята се, че лилавите и пурпурни лепидолити помагат за преодоляване на душевни травми.

Влияние на лепидолита върху чакрите

VI чакра влияе върху органите на главата; IV чакра помага за реализиране на идеите от сърдечен характер, оказва влияние върху сърдечносъдовата система, гръдния кош; тази чакра стимулира чувствителността.

Талисмани и амулети

Лепидолитът е талисман на художници, музиканти, писатели, журналисти и всички жени, които искат да създадат семейство. Той помага на жените да намерят своята “сродна душа” и осигурява верността на съпруга. Амулетът от лепидолит предпазва собственика си от негативни външни влияния.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още