Канелата намалява риска от деменция

За дегенеративните заболявания, като болестта на Алцхаймер, все още не съществуват лекарства, но експертите са открили продукти, които могат да забавят прогресирането на тези заболявания, твърдят американски учени.

Учените провели изследване, което показало, че канелата помага за нормализиране нивото на кръвната захар, повишаване качеството на инсулина, произведен от организма. В друго изследване беше установено, че канелата предпазва от образуване на вещества, които са свързани с развитието на болестта на Алцхаймер.

Експертите смятат, че около 1 грам канела на ден е оптималната доза. Обаче, някои специалисти предполагат, че само 1 чаена лъжичка канела на ден е това, което е нужно за здравето. Тъй като канелата е храна, а не лекарство, тя е безопасна дори в големи количества, за разлика от таблетките.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност