Количка

Какво да правите при магнитна буря?!

Няколко препоръки при магнитна буря

Не е тайна, че около 31% от населението на Земята преживява магнитните бури не особено леко. Близо две трети от “магнитните страдалци” са жени на възраст от 15 до 60 години, особено тези, които страдат от мигрена или съдова дистония. Сред мъжете, изложени на въздействието на магнитните бури са тези, които имат различни ендокринни нарушения и страдащите от хипертония.

Магнитните бури са едно от проявленията на така нареченото “космично време” и са пряко свързани с различни събития на Слънцето – изригвания, отделяне на енергия и т.н. Но, разбирайки природата на магнитните бури, учените все още не могат да открият, как точно те засягат здравето на човека. И най-важното – как може това влияние да се неутрализира или поне смекчи. Лекарите, работещи в НАСА, изготвиха списък с препоръки за поведението на хората в случай на силна (или прекалено дълга), магнитна буря.

Тези правила са достъпни за всички:

1. Чувайки прогноза за предстояща магнитна буря, трябва да я посрещнете напълно подготвени. Тъй като има 2 вида прогнози – дневни и седемдневни – разберете, в кои дни и часове геомагнитната ситуация ще бъде най-неблагоприятна. След като го изясните, планирайте деня си така, че в пиковите часове да не ви се налага да се занимавате с важни дела: преговори, изпити (ако е възможно), а също и медицински процедури.

2. Пригответе си обичайните препарати, към които прибягвате при влошаване на състоянието: болкоуспокояващи, спазмолитици, успокоителни. Ако е възможно се опитайте най-неблагоприятните часове да ги прекарате в сън: така ще можете почти напълно да неутрализирате негативното влияние на магнитната буря.

3. Преразгледайте своята диета. Извадете от нея продуктите, които стимулират задържане на течности: кисели краставички и маринати, пушени колбаси, осолени риби, и т.н. Също така, ако е възможно, напълно се въздържайте от червено месо, червено вино и узрели сирена: тези продукти съдържат веществото тирамин, което може да засили главоболието или да предизвика пристъп на мигрена.

4. Осигурете си чист въздух: не е задължително постоянно да бъдете на улицата, но се опитайте да спите с отворено малко прозорче: постоянният приток на свеж въздух подобрява работата на мозъчните съдове и прави съня по-силен и по-дълбок.

5. Обличайте се по-топло от обикновено: не бива да допускате спазъм на съдовете на крайниците. Не забравяйте за топлите чорапи, ръкавици и обезателно топла шапка или качулка. Ако на улицата има силен вятър, обезателно се погрижете да предпазите челото и слепоочията от студения въздух: по време на магнитна буря въздействието на вятъра е много по-опасно, отколкото в другите периоди от време.

6. Специално внимание към прогнозите за магнитни бури трябва да проявяват тези, които имат пейсмейкъри и тези, които са имали операция за коронарен байпас. Опитайте се да сведете до минимум активността си и да не оставате сами.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Защита от магнитни бури – лечебна картинка

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации