Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как „мръсното електричество” влияе върху здравето ни?

Мръсното електричество

Вие се чувствате уморени, сънливи, депресирани или раздразнителни, безпокои ви главоболие, кожни обриви, шум в ушите, изтръпване, аритмия, високо кръвно налягане или замаяност? Ако е така, то вие вероятно страдате от “електрическа възприемчивост”.

Както отбелязва д-р Магда Хевес, известен международен експерт по електромагнитно излъчване (ЕМИ), в целия свят “мръсното електричество” е все по-голям здравословен проблем. Днес, малко от нас се решават да се откажат от електронните прибори. Но, допреди това изследване, аз никога не бях си представял, колко много от “мръсното електричество” произвеждат съвременните електрически машинарии.

Според д-р Хевес, “чистото електричество” първоначално е било осигурено в нашите жилища и работни места, използвайки безопасната честота от 60 херца (Hz). Днес, трансформаторите преобразуват 60-те херца в нисковолтова енергия за електронните устройства. Това създава микровълни от “мръсно електричество”, които съдържат енергия 2500 пъти по-голяма от първоначалната честота от 60 Hz.

Всъщност, ние сме създали “електромагнитен смог”, който е изключително вреден за нас. Аз забелязах, че на много хора им е трудно да се ориентират в тази тема и да разберат за какво става въпрос, тъй като не са специалисти-електроинженери.

Например, в нашата къща има няколко устройства, светещи матово. Аз наивно мислех, че това е разумно решение, но тези устройства, както и флуоресцентните лампи, енергоспестяващите крушки, електрическите развлекателни центрове и компютри, произвеждат “мръсно електричество”. В действителност, те произвеждат повече електромагнитно излъчване, отколкото електропроводите. Ако искате да получите силна доза “мръсно електричество”, използвайте сешоар.

Това устройство излъчва 500 пъти повече мръсно електромагнитно излъчване от микровълновата печка, готварската печка и пералнята. Повечето хора не подозират за съществуването на този невидим смог от електромагнитни лъчения и за неговото въздействие върху здравето ни. Но, той не може да заблуди дивата природа.

Птиците, прилепите и пчелите, както е известно, напускат местата, където има поставени антени за мобилни връзки. Учените от Русия държаха палмата на първенството по изследване на електромагнитното излъчване. По време на Втората световна война, те забелязали, че операторите на радарите често страдали от симптомите, които сега са отнасят към симптомите за влияние на електромагнитно излъчване. По време на разгара на Студената война, американското посолство в Москва тайно било подлагано на облъчване, което причинявало лъчева болест.

По-късно, през 2007 г., съвместно работещи учени от САЩ, Швеция, Дания, Австрия и Китай публикували доклад на 650 страници, съдържащ 2000 изследвания, които подробно описвали вредните последствия от ЕМИ. Те стигнали до заключението, че дори незначително излъчване може да наруши имунитета и да допринесе за болест на Алцхаймер, деменция и болест на сърцето. Други изследвания свързали електромагнитното излъчване със спонтанните аборти, вродените дефекти, самоубийствата, болест на Лу Гериг и Паркинсон.

В допълнение към това има доказателства, че електромагнитното излъчване причинява рак. В Австралия през 1956 г., когато се появила телевизията, при хората, живеещи в близост до телевизионните кули, бил регистриран бърз ръст на злокачествени образувания. През 70-те години Нанси Верзаймер, епидемиолог от Денвър, открил ръст на левкемия сред децата, живеещи в близост до електропроводите.

Други изследвания получили подобни резултати. През 1988 г. Хидро Квебек сключил договор с университета “Макгил” за изследвания по изучаване влиянието на електропроводите върху здравето на работниците. Те открили, че при работниците риска от левкемия нараствал 15 пъти. Но за да не навреди на своите интереси, изследването било спряно след получаването на тези резултати! А какво да кажем за безжичните и мобилни телефони?

Днес толкова много хора ги използват, че би било разумно да се използва така наречения “принцип за профилактика”. Шведски учени предполагат, че тези, които са започнали да използват мобилен телефон като тийнейджъри, имат пет пъти по-голям риск от развитие на рак на мозъка от тези, които са започнали да го правят като възрастни.

Тази информация съответства на скорошно изследване за мобилните телефони на Световната здравна организация, която признава за необходимостта от повече изследвания, относно връзката между използването на мобилни телефони от юношите и ръста на смъртоносните злокачествени мозъчни тумори.

Автор на статията: Д-р Джоунс – медицински журналист с частна медицинска практика в Торонто.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации