Как може да се живее без секс?

Твърдението на учени от Лондон, че липсата на сексуален партньор, не е сериозен проблем, тъй като човек може да мине и без секс, получи научна обосновка. Според експертите от британска лаборатория, сексът е ценен за човешкото здраве, защото подбужда организма да произвежда хормоните допамин и серотонин, които повдигат настроението и ни помагат да получаваме удоволствие.

Освен това, по време на оргазъм, в кръвта се произвежда добре известния на всички “хормон на щастието”- ендорфин. По този начин, сексът действа като естествено природно успокоително, поддържайки психичното ни здраве и защитавайки ни от стреса. Обаче, учените казват, че тези функции на секса не са уникални. Можете да измамите природата и да накарате тялото да произвежда хормоните на удоволствието и по други начини.

Нивото на серотонина реално може да нарасне с помощта на някои храни. Просто трябва в диетата ви да присъстват смокини, банани, шоколад, мазна риба, мляко. Пиенето на алкохол също решава проблема. Обаче, като стимулант той е най-ненадеждния, “алкохолният” серотонин се задържа в кръвта за много кратко време.

Допаминът също започва активно да се произвежда в тялото, когато се храним с удоволствие, при това от вкусна храна. Допамин се произвежда няколко пъти повече от вкусна храна, отколкото от секса. Също така, нивото му се увеличава при употребата на никотин и при шопинг. При това, не от момента на пазаруване, а от предвкусването за това.

И накрая, ендорфинът. Той е важен хормон за доброто самочувствие и се появява в организма от доброто настроение, смеейки се, занимавайки се със спорт, сладкишите и изкуството. Съветите на британските експерти са от особено значение сега, когато върви Великия пост, ограничаващ плътските удоволствия. Всеки, който е решил да спазва въздържание – без секс, може да си отдъхне спокойно.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации