Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как може да се живее без секс?

Твърдението на учени от Лондон, че липсата на сексуален партньор, не е сериозен проблем, тъй като човек може да мине и без секс, получи научна обосновка. Според експертите от британска лаборатория, сексът е ценен за човешкото здраве, защото подбужда организма да произвежда хормоните допамин и серотонин, които повдигат настроението и ни помагат да получаваме удоволствие.

Освен това, по време на оргазъм, в кръвта се произвежда добре известния на всички “хормон на щастието”- ендорфин. По този начин, сексът действа като естествено природно успокоително, поддържайки психичното ни здраве и защитавайки ни от стреса. Обаче, учените казват, че тези функции на секса не са уникални. Можете да измамите природата и да накарате тялото да произвежда хормоните на удоволствието и по други начини.

Нивото на серотонина реално може да нарасне с помощта на някои храни. Просто трябва в диетата ви да присъстват смокини, банани, шоколад, мазна риба, мляко. Пиенето на алкохол също решава проблема. Обаче, като стимулант той е най-ненадеждния, “алкохолният” серотонин се задържа в кръвта за много кратко време.

Допаминът също започва активно да се произвежда в тялото, когато се храним с удоволствие, при това от вкусна храна. Допамин се произвежда няколко пъти повече от вкусна храна, отколкото от секса. Също така, нивото му се увеличава при употребата на никотин и при шопинг. При това, не от момента на пазаруване, а от предвкусването за това.

И накрая, ендорфинът. Той е важен хормон за доброто самочувствие и се появява в организма от доброто настроение, смеейки се, занимавайки се със спорт, сладкишите и изкуството. Съветите на британските експерти са от особено значение сега, когато върви Великия пост, ограничаващ плътските удоволствия. Всеки, който е решил да спазва въздържание – без секс, може да си отдъхне спокойно.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации