Как да си програмираме щастие?!

Научните изследвания показват, че почти всеки може да се научи да подобрява настроението си и да изпитва щастие. За постигането на това, просто трябва да упражнява своя собствен мозък. От вече две десетилетия, се предполага, че човешкият мозък напълно се оформя на 25-годишна възраст, а след тази възраст вече не може да расте.

Но напредъкът на неврологията днес показва, че нови невронни връзки в мозъка могат да се формират през целия човешки живот. А освен това се знае, че ако човек мисли за нещо радостно, мозъкът става по-активен в тази област, която регистрира чувството на щастие. Това е ключът за лечение на депресията. Италианският психиатър проф. Джовани Фава, препоръчва на пациентите си да водят “дневници на щастието”.

Той открил, че веднага, след като човек изложи в писмен вид позитивен момент от живота си, това събитие пуска корени в съзнанието му. От тази техника днес започват да се възползват все повече от съвременните психолози. Те се сблъскват с пациенти, страдащи от постоянен стрес и тревожност, нелюбима работа и финансови притеснения. Но и в реалния живот на тези хора все пак има щастливи мигове.

Психиатрите, при лечение на депресия, изискват акцентиране, именно, върху тези моменти, всичко положително да се излага в писмена форма. Буквално след няколко седмици такава терапия, повечето пациенти действително започват да се чувстват по-добре. В книгата “Наука за щастието”, добре познатият лекар Стивън Клайн казва: “Нещастието идва при нас без покана, но за щастието си човек трябва да работи усилено!” Тези, които са наясно с това от своя собствен опит, променят живота си към по-добро.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации