Как да си програмираме щастие?!

Научните изследвания показват, че почти всеки може да се научи да подобрява настроението си. За постигането на това, просто трябва да упражнява своя собствен мозък. От вече две десетилетия, се предполага, че човешкият мозък напълно се оформя на 25-годишна възраст, а след тази възраст вече не може да расте.

Но напредъкът на неврологията днес показва, че нови невронни връзки в мозъка могат да се формират през целия човешки живот. А освен това се знае, че ако човек мисли за нещо радостно, мозъкът става по-активен в тази област, която регистрира щастието. Това е ключът за лечение на депресията. Италианският психиатър проф. Джовани Фава, препоръчва на пациентите да си водят „дневници на щастието“.

Той открил, че веднага, след като човек изложи в писмен вид позитивен момент от живота си, това събитие пуска корени в съзнанието му. От тази техника днес започват да се възползват все повече от съвременните психолози. Те се сблъскват с пациенти, страдащи от постоянен стрес и тревожност, нелюбима работа и финансови притеснения. Но и в реалния живот на тези хора все пак има щастливи мигове.

Психиатрите, при лечение на депресия, изискват акцентиране, именно, върху тези моменти, всичко положително да се излага в писмена форма. Буквално след няколко седмици такава терапия, повечето пациенти действително започват да се чувстват по-добре. В книгата „Наука за щастието“, добре познатият лекар Стивън Клайн казва: „Нещастието идва при нас без покана, но за щастието си човек трябва да работи усилено!“ Тези, които са наясно с това от своя собствен опит, променят живота си към по-добро.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации