Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да си приготвите собствени хомеопатични средства

Собствени хомеопатични средства можете да приготвите като използвате вашите собствени телесни течности. Така ще получите най- доброто за вас лично средство.

Хомеопатията е система в медицината, основаваща се на принципа, че “подобното се лекува с подобно”. Веществото, което продуцира болестно-подобни симптоми при здрави хора, по същия начин в разредена форма ще лекува болен човек с подобни симптоми. Например, сок от лук ще доведе до сълзене, раздразване на очите и кихане, но в много разредена форма (Allium cepa) той ще е полезен за облекчаване симптомите на дразнене на очите и носа, както e при сенната хрема.

За разграничаване от хомеопатията, конвенционалната медицина, в която симптомите се лекуват с големи дози от противоположни агенти, е известна като алопатия. Въпреки това, хомеопатията не може да се разглежда като метод, базиран на вещества, каквито са например лекарствена медицина или билкарството, където всеки лечебен ефект се дължи на химични реакции. Простото изчисление показва, че в по-високите потенции нито една молекула от първоначалното вещество няма да присъства.

Но, тези високи потенции често са по-ефективни, отколкото ниските потенции. Ето защо, хомеопатията може да се разглежда само като работеща с енергийни средства. Обяснението е, че всяко натурално вещество има етерично поле около своята молекулярна структура. Специалното колебаещо или усилващо действие използвано в хомеопатията, отделя етеричните полета от тяхното материално вещество. Последното след това се изхвърля и се формира концентрата.

По този начин тези концентрирани етерични полета са много по-силни, отколкото когато са били комбинирани с материята. Подобни етерични концентрати могат да бъдат произведени с радиоелектронни инструменти. Лечебната сила на тези концентрати зависи от тяхната вибрационна честота. Поради това името “вибрационно лекарство” е подходящо за тези методи. Хомеопатични лекарства, правилно разредени или “усилени”, могат да бъдат използвани за профилактика, а също и за борба с алергични реакции.

Сферата на лечебно действие на хомеопатичните лекарства е установена чрез прилагане на високи дози върху хора доброволци и от двата пола, и записване на емоционалните, патологичните и физиологичните им реакции към лекарството. Този тест се нарича доказателствен, както и стотици други вещества са доказани по този начин. Следователно, хомеопатични средства са ефективни в рамките на целия спектър от психични заболявания и физически увреждания.

Лекарствата са произведени от растения, минерали, животни и химикали. Средствата от заболели животински продукти се наричат нозоди. Понякога продуктът на заболяването се използва в усилена форма за лечение на същото заболяване, това се нарича изопатия. Хомеопатите могат да използват класическия подход или да практикуват клинична хомеопатия.

Класическият подход е да се използва само една доза от едно средство едновременно и следваща доза или средство, само ако има ефект от предишното средство. Обикновено по-често се използва клиничната хомеопатия, когато се комбинират няколко средства заедно и се приемат няколко пъти дневно.

Използвайте вашите собствени телесни течности

Докато за общо лечение на общи симптоми е по-удобно да се използват доказани хомеопатични средства, за преодоляване на упорити индивидуални проблеми често е по-ефективно да си подготвите средства от ваши собствени телесни течности; тази форма на изопатия е известна като автотерапия. Урината, например, съдържа следи от почти всички телесни химикали: нормалните такива, като например ензими и хормони, външни и токсични вещества, вируси и така нататък.

Правилно разредената проба от ваша урина, ще започне корекция на всички небалансирани, неестествени телесни химикали, докато техните количества станат нормални, балансирани т.е безвредни. Това, тогава, е отличен начин за подобряване баланса на вашата система от жлези, която трудно се повлиява пряко от всеки друг метод.

Други телесни течности, които могат да се използват са: капка разредена кръв за лечение на кръвни отклонения; разредена гной, ако имате рана или цирей; слюнка за проблеми с гърлото и устата; сълзи за проблеми с очите; изпражнения за чревни проблеми; ушна кал за проблеми с ушите; и много други. Освен балансиране дейността на жлезите и химията на организма като цяло, този метод е известен като много ефективен за стимулиране на имунната система, което е много важно при борба с рака и други дегенеративни болести.

Как да си приготвите собствени хомеопатични средства

За да си приготвите средства от вашето собствено тяло, разделете малка проба от избраната от вас течност в отношение 1:100 с чиста вода. Това означава 1 част проба и 99 части вода, например 1 пълна лъжичка с проба и 99 пълни лъжички с вода. Водата е добре да бъде пречистена, дестилирана или филтрирана. Разклатете енергично сместа 40 или 50 пъти в бутилка или буркан, акцентирайки върху низходящия удар. Алтернативно, удряйте бутилката със сместа от 40 до 50 пъти по еластична повърхност.

Тази проба е от първа сила, наричана 1С. Вземате 1 част от разтвора, смесете отново с 99 части вода, разклатете и вие вече имате разтвор със сила 2С. Този процес се повтаря, докато не достигнете желаната от вас сила на разтвора. Ако разреждането на разтвора е в стъпки 1:10 вместо 1:100, то първата сила е 1X, а втората е 2X и така нататък. Сила с 12Х отговаря на разтвор със сила 6С.

Въпреки това, броя или силата на разтворите, също както и цялото разреждане са важни за качеството на средството. Започнете да използвате ваши собствени течности от болни места със сила на разтвора 12С. Ако това не спомогне за подобряване на състоянието след известно време, експериментирайте с по-високи и по-ниски сили на разтвора.

Въпреки това, използвайте урината с 6X сила на разтвора и започнете прием на храни, към които може да сте алергични с разтвор 4Х, преди да увеличавате към 5Х и 6Х. Използвайте средства, направени от вашето тяло само за себе си и за никой друг! За да си направите средства от билки, направете ”майчина тинктура”. Поставете прясна (изстискайте) или изсушена проба в силен алкохол- водка или бренди. След 1-2 седмици можете да разтворите част от ”майчина тинктура”, както е описано по горе, но за първия 1:10 разтвор, използвайте разтвор на алкохол и вода 50 на 50.

Използвайки тази техника, вие можете да си купите предлагана в търговската мрежа тинктура само веднъж. Ако бутилката е почти празна разтворете това съдържание с 9 или 99 части смес на вода-алкохол и разклатете за известно време. Можете също така да опитате комбинация от хомеопатия и фитотерапия. Билките често са по-ефективни, когато се използват като хомеопатични средства със слаба сила на разтвора.

По този начин някои от нежеланите странични ефекти на концентрираните билки са намалени, а конкретните лечебни ефекти, особено пречистващите действия, са значително засилени. Можете да експериментирате със сила на разтвора-1 част студен билков екстракт или тинктура с 4 или 9 части вода. Ако сте използвали силна майчина тинктура от доста силни билки, то тогава в началото вземайте само една или две капки няколко пъти дневно; дръжте ги в устата, увеличавайте дозата постепенно.

Ако екстрактът е доста слаб или билките са безвредни, то вземайте супена лъжица или дори една чашка наведнъж. Можете да си направите воден екстракт от пресни или изсушени билки в блендер или по-добре чрез разклащане на прах или чисти билки във вода. Алтернативно, можете да си правите тинктура като ги съхранявате заляти с алкохол или глицерин в буркан, в продължение на няколко дни.

Ако лекарството трябва да се съхранява за повече от няколко дни, смесете наполовина водка или бренди и наполовина вода, което трябва да се използва за последната стъпка. Това дава на разтвора спиртно съдържание около 30 % и ще попречи на растежа на бактерии и гъбички. В противен случай се съхранява в хладилник, но там може да загуби ефективността си поради силното електромагнитно поле.

хомеопатични средстваКак да приемате вашите хомеопатични средства

Вземайте хомеопатичните средства с чиста уста, а най-доброто време е преди ядене и преди лягане. Обичайната доза е 3 до 5 капки в малко вода (около 2 унции) гълтайте бавно за период от пет минути. Алтернативно, можете да държите три капки с малко вода под езика. Като цяло, вземайте една доза четири пъти дневно, за хронични състояния два пъти дневно, за тежки или остри състояния на всеки 10 минути, докато се забележи известно подобрение, след това намалете честотата. Ако пациентът не може да поглъща, то навлажнете вътрешната страна на устните и езика му с лекарството.

Опитайте се лекарството да няма контакт с метал, използвайте пластмасова, а не метална лъжица. Ако се отбележи реакция към лекарството (понякога тя е като временно влошаване на симптомите), това е знак, че е избрано правилното средство.  Но изчакайте, докато реакцията премине преди да дадете следващата доза. Всяко предозиране на хомеопатични средства е безопасно. Съхранявайте хомеопатичните средства на хладно и тъмно, както и далеч от магнити и силни електромагнитни полета.

За най-добри резултати не променяйте средствата твърде често. Ако се използват таблетки, не ги докосвайте, сложете таблетката в капачката на флакона и от там директно в устата; дръжте я под езика. Като цяло, обаче, не се препоръчва да се използват хомеопатични средства в таблетна форма, поради възможността за непоносимост към лактоза и захароза. Това е особено подчертано при държане на таблетки в устата, което предизвиква по-силни алергични реакции, отколкото поглъщането им. За хомеопатичните средства гълтането не е желателно.

Каква сила на разтвора да се използва

Най-често използваните разтвори са 6X, 12x, 12С, 30C, 200C, l000C (М), l00M (СМ), 500М (DM) и 1000 (ММ). Понякога буквата С се пропуска и “30” и “200” се използват вместо ’30C’ и ‘200C’. В Европа вместо “Х” се използва “D”. След като изберете правилното средство според вашите симптоми, важно е също така да изберете и правилната сила на разтвора. Общото правило е, че по-ниската сила засяга главно физическите симптоми, докато високата сила действа на умствените и емоционални енергийни нива.

Средство с висока сила може да бъде използвано само веднъж на ден или веднъж на седмица или след всяка стихнала вече реакция. За много стар проблем, можете да започнете използването на средства със слаба сила, да кажем, 12x; след седмица или две да използвате 30C, а след това 200C и после М на разсрочени интервали. Ако искате да използвате по-различни разтвори, опитайте с 12 Х и 30C.

Можете също така да намерите правилния разтвор чрез използване на мускулен тест или махало. Нарисувайте полукръг, в който са маркирани различните разтвори и вижте кои точки ще укаже махалото. М до ММ разтворите са използвани за отстраняване на тежки метали от организма или след остро отравяне или от хронично подлагане на химикали, както е в случая с хроничното отравяне с живак от зъбните пломби с амалгама.

В допълнение към слабите хомеопатични средства от алергични храни, които можете да направите сами. Mоже също да се купят M и MM средства на храни, към които сте алергични. Ако сте били подложени на рентгеново лечение, купете и използвайте рентгеново средство. Aко сте чувствителни към електрическо, луминесцентно осветление или домашен прах, използвайте съответното средство, предлагано в търговската мрежа. Все пак, вие също можете да си приготвите тези средства. Това става чрез излагане на чиста вода на силни електромагнитни полета или на продължително луминесцентно осветление, или на съдържанието на прахосмукачка.

Има предлагани средства от различни ракови образования (например, на черва, бели дробове, стомах), за бацили и други инфекциозни агенти. Има също така екстракти от жлези, като надбъбречна и тимус, които могат да бъдат използвани за нормализиране на функциите на жлезите. И накрая, има комбинации от налични средства за лечение на широк спектър от заболявания и общи оплаквания.

Ако някой е бил ухапан от отровна змия, паяк или друго същество, то опитайте да получите част от отровата. Може да го направите чрез смачкване на главата на насекомото във вода, чрез изсмукване на отрова от раната или просто чрез малко кръв от раната. Направете разтвор със сила 30C и го използвайте. Подробни описания на хомеопатични средства и тяхното действие могат да бъдат намерени в хомеопатичната Materia Medica. Най-често се използва Materia Medica със справочник от W. Boericke.

Автор: Walter Last

Още по темата:

Хомеопатия

Хомеопатични противоракови средства

Свързани публикации