Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да се предпазим от мозъчен инсулт?

Бъдете оптимисти, мислете позитивно и по този начин значително ще намалите риска от мозъчен инсулт! Това е заключението, направено от изследователи на университета в Мичиган. Учените наблюдавали шест хиляди души над 50-годишна възраст в продължение на две години. Преди това никой от наблюдаваните не е имал инсулт. По време на двугодишния период, жертва на мозъчен кръвоизлив станали 88 души, в някои случаи това довело до смърт на пациента. Учените умишлено не взели под внимание мини – инсултите.

Оказало се, че с най-малък риск от инсулт били хората, чието настроение е положително. Оптимистите боледували по-рядко, защото най-добре се грижели за себе си. Освен това, само по себе си позитивното отношение има пряк биологичен ефект, смятат учените. По-рано, науката откри връзка между оптимизма и намаляване на риска от сърдечно – съдови заболявания, като инфаркта.

Сега вече е установена и положителната роля на позитивното мислене за намаляване на риска от мозъчен инсулт. “На първо място, оптимистите очакват само добър живот и затова предприемат конкретни мерки за укрепване на своето здраве – смята авторът на изследването д-р Ерик Ким – На второ място, ние смятаме, че позитивното мислене по някакъв начин укрепва имунната система.”

Науката вече знае, че хората оптимисти по-бързо се възстановяват от инсулта, а сега виждаме, че също са и по-малко застрашени от инсулт. По принцип, почти всеки лекар би се съгласил, че позитивните пациенти имат по-добър шанс за бързо възстановяване. Настроението влияе директно върху способността на организма да се бори с болестта.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации