Кафето влошава паметта

По отношение положителните и отрицателни качества на кафето има много научни дебати. Но този път италиански учени откриха отрицателно влияние от пиенето на кафе върху паметта на човека.

Учените провели експеримент, в който участвали няколкостотин студенти от различни университети, които редовно злоупотребявали с кофеин. Оказало се, че резултатите от тестовете за памет били значително по-ниски сред любителите на кафето, отколкото при тези от контролната група.

Независимо от факта, че кафето помага да се ободрим и концентрираме, то може лесно да блокира достъпа до информация, която трябва да си спомним. Човек започва да забравя всичко, което не засяга мозъчната му дейност в момента, предполагат специалистите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Кафето влошава паметта

По отношение положителните и отрицателни качества на кафето има много научни дебати. Но този път италиански учени откриха отрицателно влияние от пиенето на кафе върху

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност