Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кафето пречи на забременяването!

Ако пиете по четири чашки кафе на ден, шансовете на забременяването се намаляват с цели 25%. Това заключение на холандски изследователи било потвърдено от американски учени. Науката установила, защо любителките на кафе имат проблеми със зачеването. Всичко е в кофеина, който оказва въздействие върху транспортирането на яйцеклетката от яйчника към матката.

За изясняването на това учените от университета в Невада трябвало да направят задълбочено изследване. Медицината и преди знаеше, че кафето влияе върху забременяването, но точните причини за това бяха неизвестни. Така по време на едно неотдавнашно изследване, учени от Холандия, наблюдавайки 9000 жени открили, че четири чаши кафе на ден повишават вероятността от безплодие с 25%. Обаче, учените не успели да разберат каква е причината за тези ефекти.

И ето, че американски учени изглежда изяснили този въпрос. При опити върху мишки, те установили, че кофеинът потиска свиването на маточните тръби, което е необходимо за транспортирането на яйцеклетката в матката. Вещество, съдържащо се в кафето, деактивира специфичните клетки в стените на маточните тръби, които предизвикват свиването.

Според учените, свиването на маточните тръби има много по-голяма роля в процеса на транспортиране на яйцеклетката от така наречените “реснички” по стените на тръбите, които улавят яйцеклетката и я насочват навътре. По-рано се смяташе, че ключова роля в този процес играят, именно, “ресничките”. Сега лекарите ще препоръчват на жените, които желаят да станат майки, да намалят приема на кафе.

Освен това, тези резултати могат да се окажат интересни и за учените, занимаващи се с възпалителни процеси в тазовата област, болести, предавани по полов път, както и извънматочна бременност.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Хормонален дисбаланс при жените

Тест за хормонален баланс при жени

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации