Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Хаулит

Камък хаулит – увереност и воля за живот

Чакри: I чакра (Муладхара)- коренна/основа и II чакра (Свадхистана)- сакрална, пъпна

История и описание

Името си “хаулит”, минералът дължи на своя откривател, канадския геолог Хова, към чието име добавили “lit”- камък. Всъщност минералът може да се нарече “камъкът на Хова”. Други наименования на минерала и негови разновидности са силикоборокалцит, туркенит.

Хаулитът е калциев боросиликат. Оцветяването на минерала е в бяло, сиво. Срещат се и минерали с черни или кафяви петна и ивици. Хаулитът много лесно се оцветява в син цвят, благодарение на което е широко предлаган под формата на евтина имитация на камъни като тюркоаз, корал, малахит, лазурит и други ярки красиви минерали.

Някои дори го наричат “млад бял тюркоаз”, и много хора се подвеждат, защото е логично, стария тюркоаз е “зелен”, защо да няма и “млад бял” такъв? Това, разбира се, са лъжливи теории, тъй като двата камъка нямат нищо общо! Блясъкът на хаулита е копринен.

Основните находища на хаулит са в САЩ и Канада.

Лечебни свойства на камък хаулит

За разлика от много други камъни, хаулита е сравнително наскоро открит, преди около 200 години, и затова много скептици не вярват, че той има полезни свойства, подобно на други камъни. Това прекрасно нещо, което нашата природа е създала просто не може да няма енергия и енергетика. Самият факт, че хаулита съдържа калций предполага, че той може да бъде полезен за укрепването на костите и зъбите.

Освен това, може да бъде полезен в борбата с целулита, прилаган под формата на масажни топки може да помогне и при ставни проблеми, разширени вени и запушени кръвоносни съдове.

Магически свойства на хаулита

haulitХаулитът помага на собственика си да придобие знания и умения. Той помага на човека максимално да се фокусира върху науката, която иска да овладее, и прави всичко това знание по-бързо и по-добре се усвои.

Камъкът е един вид своеобразен “пищов” на изпити, тестове и интервюта (в обучението и в търсене на работа), той помага на човека да покаже напълно обема на придобитите знания, помага неговия собственик да направи най- добро впечатление на изпитващия (работодателя).

Минералът постоянно подбутва собственика си към професионално усъвършенстване. Може да се каже, че собственикът на хаулита е вечен студент, защото през целия си живот се стреми да получи, колкото може повече знания, не само в сферата на своята дейност, но също така и да научи нещо ново от другите науки.

Ако имате приятел песимист, унил, безрадостен и тъжен, то подарете му хаулит, защото този камък може да облекчава емоционалния стрес и напрежението, да помага срещу тревожността и да прави хората по- чувствителни към красотата, а това може да помогне за откриването на нещо за душата. Защото той е отличен помощник в овладяването на всички видове знания и умения.

Влияние на хаулита върху чакрите

Въздействието на хаулита е, че насърчава откритостта, отзивчивостта и волята за живот, физическата енергия, потентността, той дава чувство на увереност и стабилност.

Талисмани и амулети

Хаулитът е талисман за ученици, студенти, учени и хора, които се стремят да овладеят до съвършенство професионални умения.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още