Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Халкопирит

Камък халкопирит – възприятие, връзка и проводник енергия

Чакри: VII чакра (Сахасрара) – коронна

История и описание

Името “халкопирит” идва от комбинация на гръцки думи, които в превод означават “мед” и “пирит”. Другото име на минерала е меден пирит. Халкопиритът е сложен сулфид на мед и желязо. Оцветяването на минералите е зеленикаво-жълто, месингово-жълто, бледо-жълто. Срещат се минерали и с пъстър син цвят. Блясъкът е метален. Известен е още като паунова руда, със своите ярки качества и цветове на дъгата, напомнящи за паунови пера. Халкопиритът се среща в почти всички страни по света.

Лечебни свойства на халкопирита

Халкопиритът е бил използван като помощно средство при лечение с акупресура и акупунктура, за да стимулира движението на Чи. Може да улесни заздравяването и лечението на заболявания на мозъка, да облекчи натиска на тумора, да ограничи растежа и да помогне за естествения състав и образуване на клетките. Халкопиритът може също да се използва за предотвратяване и възстановяване на увреждането на РНК/ДНК и при лечение на тежки и/или силно инфекциозни заболявания. Намалява температурата, намалява възпалението и способства растежа на косата.

В народната медицина, се смята, че е халкопиритът е противовъзпалително и антимикробно средство. Твърди се, че жълтите минерали стимулират стомашната секреция и стимулират апетита. Някои лечители използват халкопирита за лечение на кожни заболявания като екзема и дерматит. Въпреки това, понякога този минерал предизвиква алергични реакции.

Смята се, че халкопиритът помага при нервно изтощение, безсъние и кошмари. Но, трябва да се знае, че злоупотребата с този минерал може да доведе не само до алергични реакции, но също така и до повишаване производството на жлъчен сок.

Магически свойства на халкопирита

литотерапия камък халкопиритХалкопиритът подобрява възприятието и укрепва контакта с древните култури на Вселената. Известен е като “камъкът на мистиката”, носещ информация за околните етерни енергии. Халкопиритът може да “изчезва”, за да натрупа информация, която ще бъде полезна за ползвателя. Свързвайки се с древни въплъщения, той има достъп до причината за трудностите или болестите в настоящия живот. Работи с безкрайните енергии на Вселената, за да активира и поддържа енергиите на физическото тяло. Насърчава вътрешната сигурност, като показва, че изобилието е състояние на мозъка.

Прието е, че този камък привлича късмет в търговските дела. В някои европейски страни, маговете препоръчват медитиране с този камък на жени, които искат да имат семейство. Според някои магове, халкопирита може да служи като отличен талисман за жилището и дома. За тази цел, по един малък камък трябва да се постави на всеки перваз на прозорец от дясната страна.

Халкопиритът е отличен кристален инструмент за медитация, тъй като помага за постигането на “тих ум”. Бил е използван за помощник при намирането на “изгубени” предмети.
В кристалните структури на тялото или лечебни решетки халкопиритът премахва енергийните блокажи, отваря, почиства и активира коронната чакра.

Талисмани и амулети

Като талисман халкопиритът се използва за привличане на добър късмет в бизнеса. Той е талисман за търговци, пътуващи агенти, продавачи. За талисман може да се носи гривна на лявата ръка. Понякога от камък халкопирит се прави талисман, който привлича вниманието на мъжете към жената. Но с такъв талисман не бива да се злоупотребява. Той трябва да носи на партита или на други места, където има представители на силния пол, но не повече от два пъти на месец.

Талисманът не може да служи за привличане вниманието на конкретен човек. Амулетите от камък халкопирит пазят своите собственици от прибързани и неправилни решения.

Зодии: Козирог

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още