Халкопирит

Камък халкопирит – защитник на жените и дома

Чакри: Влияние върху чакрите не е установено

История и описание

Името „халкопирит“ идва от комбинация на гръцки думи, които в превод означават „мед“ и „пирит“. Другото име на минерала е меден пирит. Халкопиритът е сложен сулфид на мед и желязо. Оцветяването на минералите е зеленикаво-жълто, месингово-жълто, бледо-жълто. Срещат се минерали и с пъстър син цвят. Блясъкът е метален. Халкопиритът се среща в почти всички страни по света.

Лечебни свойства на халкопирита

В народната медицина, се смята, че е халкопиритът е противовъзпалително и антимикробно средство. Твърди се, че жълтите минерали стимулират стомашната секреция и стимулират апетита. Някои лечители използват халкопирита за лечение на кожни заболявания като екзема и дерматит. Въпреки това, понякога този минерал предизвиква алергични реакции.

Смята се, че халкопиритът помага при нервно изтощение, безсъние и кошмари. Но, трябва да се знае, че злоупотребата с този минерал може да доведе не само до алергични реакции, но също така и до повишаване производството на жлъчен сок.

Магически свойства на халкопирита

литотерапия камък халкопиритМагическите свойства на халкопирита са недостатъчно изучени. Прието е, че този камък привлича късмет в търговските дела. В някои европейски страни, маговете препоръчват медитиране с този камък на жени, които искат да имат семейство. Според някои магове, халкопирита може да служи като отличен талисман за жилището и дома. За тази цел, по един малък камък трябва да се постави на всеки перваз на прозорец от дясната страна.

Талисмани и амулети

Като талисман халкопиритът се използва за привличане на добър късмет в бизнеса. Той е талисман за търговци, пътуващи агенти, продавачи. За талисман може да се носи гривна на лявата ръка. Понякога от камък халкопирит се прави талисман, който привлича вниманието на мъжете към жената. Но с такъв талисман не бива да се злоупотребява. Той трябва да носи на партита или на други места, където има представители на силния пол, но не повече от два пъти на месец.

Талисманът не може да служи за привличане вниманието на конкретен човек. Амулетите от камък халкопирит пазят своите собственици от прибързани и неправилни решения.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

литотерапия камък туритела
Литотерапия (Лечение с камъни)

Туритела

Чакри: туритела въздейства на всички чакри Камък на приятелството и

Прочетете още