Чакри: влияние върху чакрите не е известно.

История и описание

Името „фибролит“ минералът получава заради влакнестия характер на първите намерени образци от него. Друго наименование на фибролита е силиманит (в чест на Б. Силиман). Оцветяването на минералите е в кафяво и зелено, сиво- зелено. Бижутерите използват фибролити със сапфирено- син цвят. Има и кристали с ефект на „котешко око“. Блясъкът е стъклен.

Основните находища са в Бирма, Шри Ланка, САЩ и други.

Лечебни свойства на фибролита

В народната медицина се смята, че сапфирено -сините камъни помагат при заболявания на бъбреците и пикочния мехур, облекчават такива психични заболявания като хистерия, хипохондрия, маниакално- депресивна психоза. Както почти всички сини камъни фибролита има антисептичен ефект. Зелените камъни облекчават метеозависимите хора, намаляват кръвното налягане, повишават работоспособността. Понякога се препоръчва използването на зелен фибролит за лечение на главоболие.

Магически свойства на фибролита

Магическите свойства на фибролита не са достатъчно изучени. В някои източни страни той се използва като талисман, който предпазва къщата от природни бедствия, пожари, светкавици, както и крадци. В европейските страни се правят амулети, които защитават собственика си от нараняване и автомобилни катастрофи. Смята се, че този камък може да спаси собственика си и от авиокатастрофа. На жените се препоръчва носенето на гривна от фибролит на дясната ръка, за привличане на вниманието на противоположния пол.

Талисмани и амулети

Като талисман фибролита е най- подходящ за хората, занимаващи се с дейности, свързани с риск за живота. Той е талисман за спортисти, пилоти, пътешественици и изследователи. За талисман може да се използва малко парче необработен минерал. Някои препоръчват на предното стъкло на автомобила да се окачи талисман от фибролит, обезателно направен от самия собственик. За тази цел може да се използва полирано или неполирано парче камък на сребърна верижка.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Интересуват ви и други камъни