Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Фианит

Фианит – изкуствен (синтетичен) камък

Чакри: влияние върху чакрите не е известно

История и описание

Учените в лабораториите на Академията на Науките на Русия синтезират невероятно вещество, наречено по-късно фианит. Този камък има много интересни свойства, благодарение на които сега заслужено заема достойно място при бижутата с висока стойност. Фианитът е толкова твърд и красив, че спокойно замества и диамантите. Той се използва не само в производството на бижута, но и в оптиката, и в индустрията. Накратко, изобретението се оказало полезно. Името на камъка, макар и малко поетично, не носи никакви магически функции.

Минералът е кръстен на института, в който е бил синтезиран, по-конкретно на неговата абревиатура “ФИАН”. Такава е историята на камъка, който в известна степен има и магически свойства, подобно на всеки скъпоценен бижутериен камък. Този изкуствен минерал по своя химически състав е циркониев диоксид. Едва след създаването на кристала е намерен неговия природен, натурален аналог. Нарекли го тажеронит, от името на мястото, където открили залежи от него, на брега на езерото Байкал в Тажеранската степ. Свойствата на открития минерал били идентични със свойствата на фианита.

Находището било доста оскъдно, а нови все още не са открити. Но, това не е притеснително, тъй като камъкът може да бъде произведен изкуствено и евтино, без да се вреди на природата. Изкуственото производство на кристалите позволява да им се придава всякакъв цвят. Включването на хром дава зелен, на титан- златисто- кафяв, на мед- жълт цвят.

Могат да се получават дори такива редки оцветявания като розово, черно и лилаво. Затова фианититe се произвеждат в невероятно разнообразие от цветове, имитирайки всеки скъпоценен камък. Това е важно в производството на бижута, тъй като не всеки може да си позволи скъпи бижута с естествен рубин или сапфир, а още повече – брилянт. Когато в кристалната структура на фианита се въвеждат някои добавки могат да се променят неговите свойства и дори химическа формула. Като от това фианитът няма да стане по-лош, а по-скоро обратното – удивително ще се трансформира.

Магически свойства на фианита

Не всеки изкуствен минерал може да се похвали с толкова сложни и разнообразни качества като фианита. Разбира се, те не са толкова силни, колкото свойствата на диаманта или корунда, но по-важното е, че ги притежава. В действителност, въпреки изкуствения си произход на него също се приписват редица характеристики, които могат да бъдат наречени магически. Хората, които дълго време са носили бижута с камък фианит, са съгласни с това.

Хранейки се с човешки емоции, този минерал впоследствие ги превръща в определена енергия, която от своя страна поражда магически свойства и характеристики. Поради естеството на тази особеност, този минерал се счита за покровител на учените и гениалните хора. Фианитовите минерали помагат на хората да охладят своите страсти, да насочат енергията си в ползва на себе си и другите. Много от магическите свойства на този камък се свързват със самия човек, т.е. собственика на минерала.

Твърди се, че първоначално камъкът събира енергийните излъчвания, идващи от собственика, а след това му ги връща в моменти, когато нещо не му достига. Ако това наистина е така, трябва да бъдете много внимателни с камъка: изведнъж той ще събере всички ви страдания и след това ще ви ги върне обратно в троен размер. Тази хипотеза изглежда доста вероятна. Затова е по-добре да носите този камък само когато сте в депресия и имате трудности в живота. Прекрасният и скромен камък фианит може да бъде притежание на всеки, без значение от възрастта или пола. Това, което трябва да се помни обаче е, че този кристал е бумеранг: каквото му дадете, това и ще получите. Логиката на действие е изключително проста.

Въпреки всичко това, камъкът има свойството да радва хората при всякакви обстоятелства. Като тази способност няма нищо общо с магията. Свързано е с невероятната прилика на фианита с диаманта и възможността с него да бъде създадена имитация на всеки скъпоценен камък така, че дори в лабораторни условия може да е трудно да се докаже истината. Всичко това е само малка информация, събрана за около половин век. Може би в бъдеще, минералът ще се разкрие по новому и ще се открият още повече негови качества.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още