Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Диетолозите разгадаха тайната на апетита

Колко спорове се водят около напълняването и проблема с наднорменото тегло, а точната рецепта за идеална фигура и до ден днешен не се знае! Но, може би има и друг шанс да я открият?! Научното списание PLOS ONE публикува резултати от изследване, което хвърля светлина върху истинските причини за апетита. 100 мъже и жени взели участие в един интересен експеримент на учените от университета в Бристол.

Предложили им купи, в които имало различно количество супа – големи и малки порции. Изследователите тайно заменили купите на участниците, така че тези, които видели голямата порция, в действителност, изяли малката, и обратното. Веднага след това тези, които изяли малката се чувствали по – гладни от тези, които яли повече. Това, всъщност, е съвсем естествено. Но след 2-3 часа се оказало, че големината на порцията, фактически малко влияе върху апетита и чувството на глад!

Хората, които вярвали, че са изяли голяма порция супа, се чувствали по – сити, отколкото тези, които всъщност изяли повече. Оказва се, че организмът ни определя необходимостта от храна, отчитайки това, което е записано в паметта – ако там има запис, че сте яли много храна, тялото ще бъде спокойно, но ако записът е – оскъдна вечеря, ще изисква попълване на запасите.

Това обяснява факта, че пациентите с амнезия могат да ядат три или четири пъти подред, всеки път, чувствайки се гладни. Така че, не се хранете пред телевизора, компютъра – с тези интересни занимания, мозъкът ви не може да си спомни, колко и какво е изял!

Източник: PLOS ONE

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации