Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Действието на мобилните телефони върху мозъка е доказано!

Мобилните телефони наистина засягат активността на мозъка, както установиха учените. Но, доколко вредно е това въздействие все още предстои да се изясни! Споровете около това, как мобилните телефони влияят на мозъка и човешкото здраве, като цяло, продължават достатъчно дълго време.

Има една теория, че благодарение на радиацията от мобилните телефони, някои хора могат да развият тумор в мозъка, но производителите на телефони категорично не са съгласни с това предположение. И това ще продължи, докато науката не го докаже или опровергае. Обаче, едно ново изследване на Института по когнитивна неврология към Университетския колеж в Лондон, показва, че след 50 минути използване на мобилен телефон, активността на мозъка значително нараства.

Учените стигнали до това заключение, когато си поставили за цел да проверят валидността на твърдението, че редовната и продължителна употреба на мобилните телефони увеличава риска от мозъчни тумори с 40%. Впрочем, до факти за канцерогенното въздействие на електромагнитните лъчения, учените все още не са достигнали – това е отложено за следващата година.

Но, те твърдо са установили, че мозъкът наистина е изложен на радиация, и наистина реагира на това, т.е. клетъчните телефони въздействат на мозъка. “Много интересни резултати, – казва професор Патрик Хагард, един от авторите на изследването. – Ако по – нататъшната работа потвърди, че сигналите от мобилните телефони имат пряко въздействие върху обмяната на веществата в мозъка, то на нас ще ни остане само да разберем, какъв вид въздействие върху здравето на човека предизвиква това”.

Още по темата

Пчелите умират заради телефоните

Разговорите по мобилния телефон правят сперматозоидите по-малко подвижни

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации