Алтернативна медицина и здраве
blank
blank
blank

Действието на мобилните телефони върху мозъка е доказано!

Мобилните телефони наистина засягат активността на мозъка, както установиха учените. Но, доколко вредно е това въздействие все още предстои да се изясни! Споровете около това, как мобилните телефони влияят на мозъка и човешкото здраве, като цяло, продължават достатъчно дълго време.

Има една теория, че благодарение на радиацията от мобилните телефони, някои хора могат да развият тумор в мозъка, но производителите на телефони категорично не са съгласни с това предположение. И това ще продължи, докато науката не го докаже или опровергае. Обаче, едно ново изследване на Института по когнитивна неврология към Университетския колеж в Лондон, показва, че след 50 минути използване на мобилен телефон, активността на мозъка значително нараства.

Учените стигнали до това заключение, когато си поставили за цел да проверят валидността на твърдението, че редовната и продължителна употреба на мобилните телефони увеличава риска от мозъчни тумори с 40%. Впрочем, до факти за канцерогенното въздействие на електромагнитните лъчения, учените все още не са достигнали – това е отложено за следващата година.

Но, те твърдо са установили, че мозъкът наистина е изложен на радиация, и наистина реагира на това, т.е. клетъчните телефони въздействат на мозъка. „Много интересни резултати, – казва професор Патрик Хагард, един от авторите на изследването. – Ако по – нататъшната работа потвърди, че сигналите от мобилните телефони имат пряко въздействие върху обмяната на веществата в мозъка, то на нас ще ни остане само да разберем, какъв вид въздействие върху здравето на човека предизвиква това „.

Още по темата

Пчелите умират заради телефоните

Разговорите по мобилния телефон правят сперматозоидите по-малко подвижни

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Упражнения

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации