Червената боровинка помага в борбата с кариеса

Според американски изследователи, червената боровинка може да се използва като обезболяващо при зъбобол.

Специалистите провели експеримент, в който наблюдавали ефекта на сока от червена боровинка върху зъбната болка и здравето на зъбите. Оказало се, че сока от червената боровинка не позволява на бактериите, предизвикващи кариес, да се закрепят върху повърхността на зъбите, което в резултат подобрява здравето на зъбите и ги предпазва от появата на болка.

За полезните свойства на червена боровинка се говори отдавна. През 2005 г. американски учени установиха, че употребата на това плодче подобрява работата на сърцето. През 2004 г. пък бе установено, че червената боровинка е полезна за човешка кръв, тъй като увеличава нивото на “добрия” холестерол.

Също така наскоро бе публикувано, че червената боровинка унищожава бактериите, които причиняват възпалителни заболявания на пикочно-половата система, които са резистентни към антибиотици.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност