Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Черните домати ще изместят доматите?

За родина на черните домати се смятат островите Галапагос. Кумато– зеленчук, често наричан черен домат. По всички свои параметри той прилича на обикновения домат, с изключение на плътната кожа и месеста част, с необичаен за доматите черно-кафяв цвят, наситен и силен вкус, изключително апетитен.

Обаче, в този вид, в който сега е представен на европейския пазар, кумато се появява след продължителна работа на белгийските селекционери, смесващи диви и домашни сортове домати без всякакво генно инженерство. В момента, “черният домат” завоюва нови пазари.

За първи път черните домати започват да се отглеждат в Австралия и първият градинар – специалист, заел се с това дело в далечния континент, Porta Kakouros, съветва да се заменят обикновените домати в супи, салати, кетчуп, със засега екзотичните кумато. Кумато, смята австралийския градинар, е с по-добри вкусови свойства, както в сурово, така и във варено състояние.

На този вид домат се предрича голямо бъдеще, защото е богат на витамин С, мощен антиоксидант, съдържа антоциани (на които се дължи черния цвят) и също така се проявява като мощен афродизиак. Доматите се отглеждат в идеални климатични условия само от лицензирани производители. Затова и цената на тези особени домати е по-висока от на обикновените домати.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации