Количка

Чаша вода преди хранене помага да отслабнете

Няколко чаши вода преди хранене ще ви помогнат да отслабнете и да възстановите фигурата си за кратко време, твърдят американски изследователи.

Учените, включили в изследването повече от петдесет човека на възраст от 55 до 75 години. Една група от участниците в експеримента пили вода преди хранене, а втората група били без вода. В резултат се оказало, че участниците, пиещи вода преди хранене, ядели по 75-90 калории по-малко от участниците в контролната група.

В следствие на това те успели да загубят повече от 7 килограма след 12 седмици, продължителността на експеримента. При това, този вид диета нямала никакви странични ефекти, подчертават специалистите. Според учените, този ефект навярно възниква заради запълването на стомаха с някои вещества, което води до намаляване потреблението на обема храна.

Въпреки това, експертите напомнят, че трябва да има мярка в количествата, тъй като може да се предизвика отравяне с вода, ако се консумира в твърде големи количества, нещо на което често са склонни хората, които искат да бързо да отслабнат.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации