Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Бадемите са отлично средство при настинки и грип!

Открито е още едно природно средство за лечение на вирусните настинки. Установено е, че бадемите имат отлична антивирусна активност. Учените по-рано изследваха и доказа ефективността на бадемите за превенция на сърдечносъдовите заболявания, тъй като намаляват холестерола.

Кардиолозите с тази цел препоръчват да се изяждат по около 90 мг бадеми всеки ден. Но само с този случай полезните качества на бадемите не се ограничават. Екип изследователи от Норич (Великобритания) и клиниката на Университета в Месина (Италия) заявяват, че те могат да усилят имунната реакция и да потискат вирусните частици.

Учените моделирали човешки черва и използвали екстракт от обвивки на бадеми, за да стимулират естествените защитни механизми. В резултат, изследването показало изразена активност на бадемите срещу херпес вирус, който не е така лесно лечим.

Оказало се, че вещества, съдържащи се в обвивката на бадема (вероятно полифеноли), увеличава активността на левкоцитите (белите кръвни клетки), пречейки на проникването на вирусите в клетките и разпространението на възпалението. Благоприятното действие на бадема върху имунитета продължавал и след пълното усвояване.

Учените продължават да изясняват, благодарение на какво бадемите показват такава ефективност и какво количество трябва да се изяде, за да се получи достатъчна антивирусна защита. За сега едно нещо е ясно, не бива да се пренебрегват бадемите като прекрасно защитно средство срещу настинка и грип през есенно – зимния период.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации