Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Апатит

Камък апатит – спокойствие и умиротворяване

Чакри: III Чакра (Манипура) – слънчев сплит и V чакра (Вишудха) -гърлена

История и описание

Думата “Апатит ” вероятно произлиза от гръцката дума “apathao”, която в превод означава “измама”. Апатитът в зелен цвят наричат аспержов камък. Апатитът е от групата на фосфатите.

Оцветяването му е в кристално бяло, жълто, зелено, синьо, лилаво, жълто- зелено, синьо – зелено. Понякога се срещат и безцветни кристали, както и с ефект на “котешко око”. Блясъкът е стъклен, но може да бъде и смолист. Основните находища на апатит са в Канада, Бирма (Мианмар), Индия, Мексико, Шри Ланка, Италия, Германия.

Лечебни свойства на апатита

Смята се, че апатитът има благоприятен ефект върху гърлото, щитовидната жлеза, слънчевия сплит.

Литотерапевтите препоръчват носенето на този камък от хора, склонни към истерия, нервни гърчове, повишена възбудимост. Апатитът успокоява своя собственик, стабилизира неговото психо- емоционално състояние и нервна система.

Магически свойства на апатита

apatitЗа своя собственик апатитът е камък – пазител от различни заболявания. Освен лечебните си свойства той има способността да регулира психо – емоционалното състояние на човека: гневните и раздразнителните той ще направи спокойни и уравновесени; избухливите и агресивните ще превърне в разумни и миролюбиви.

Може би затова апатитът е наречен камък на умиротворяването. Апатитът толкова се привърза към своя собственик, че заболява, когато собственика му е болен, обижда се, ако го подарят на друг човек, и дори може да умре, ако неговия собственик умира.

Този минерал прави всичко възможно, за да предпази собственика си от житейските проблеми и трудности, предупреждава го за възможна опасност, най-често чрез пророчески сънища.

Но, много собственици на камък апатит разказват, че когато наближава опасност минерала започва да проявява активност по следния начин: кожата под пръстена започва да сърби, сърбежа е толкова силен, че дори се появява зачервяване от чесането, в човека се появява непреодолимо желание да махне апатита. Ако собственикът на камъка разбира езика му, може да избегне много неприятности.

Талисмани и амулети

Като талисман, апатитът е подходящ за хора, занимаващи се с рискови дейности: полицаи, лекари, учители, търговци. Също така той е добър и за хората, които пътуват често или късно се прибират у дома.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още