Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ангелит

Ангелит – камък на вътрешното спокойствие и мир

Чакри: V чакра (Вишудха) – гърлена

История и описание

Ангелитът е получил името си заради нежния си син и лилав цвят на някои камъни. Друго име на ангелита е- камък на ангелите, анхидрит. Ангелитът е безводен калциев сулфат – анхидрит, като при контакт с вода се превръща в гипс, поради което трябва да бъде пазен от влага.

Оцветяването на минерала може да бъде в бяло, бледо синьо, лилаво, сиво и червено. Блясъкът е стъклен. Основните находища на камък ангелит са в САЩ, Германия, Швейцария, Русия и Перу.

Лечебни свойства на ангелита

Ангелитът няма ясно изразени лечебни свойства, обаче, според литотерапевтите той укрепва имунната система и помага за откриване на заболяването в ранен стадий: тялото започва да боли така, че човек трябва да отиде на лекар и при започване на лечението острата болка веднага си отива, а минерала прави всичко необходимо, за да може собственика му бързо да се излекува от болестта.

Ангелитите помагат при заболявания на гърлото, тъй като се смята, че имат стимулиращ ефект върху гърлената чакра. Благоприятен ефект имат и върху тимусната жлеза – тимуса. Тези камъни активизират имунната система, като по този начин оказват благоприятен ефект върху общото здравословно състояние на организма.

Магически свойства на ангелита

angelitВярващите смятат, че създаването на ангелита е дело на Бог. Затова и се твърди, че този камък има способността да свързва хората с висшите небесни сили. Познавачите на мистичните свойства на камъните препоръчват на двама души, които искат да установят телепатична връзка помежду си да носят със себе си по парче камък ангелит. Този минерал е в състояние да угаси изблика на гняв и необоснованите обвинения, които хората често си предявяват.

Ангелитът е камък на вътрешното спокойствие и душевния мир. Ангелитът е мек и чуплив минерал, който е нетраен и капризен, но това не го прави по-малко силен. Астролозите твърдят, че ангелита е посредник между човека и неговия ангел- хранител. Собственикът на този минерал, за да привлече помощта на своя небесен покровител, трябва да произнася молитва към камъка: “Ангелю мой, бъди с мен. Ти напред, аз след теб” и да помоли за изпълнение на желание.

Камъкът”ще предаде” молбата и ще “убеди” ангела да помогне. Но ангелитът много силно “запомня” желанието и затова е безполезно да бъде молен за нещо друго – той ще изпълнява предишната молба. Ако не помолите ангелита за посредничество и просто го носите със себе си, той ще привлече към вас вниманието на силите на доброто, затова трябва да избягвате не само извършването на лоши дела, но и случайни лоши мисли, защото наказанието на висшите сили ще бъде мигновено и сурово.

Влияние върху чакрите

Ангелитът въздейства на гърлената чакра, която контролира дихателната система и слуха, както и кожата, активността на тази чакра помага за себеутвърждаване в обществения и професионалния живот, носи чувство на удовлетворение.

Талисмани и амулети

Като талисман ангелита помага най- много на новородените бебета. Той ги предпазва от влиянието на силите на злото, поддържа здравето им и помага да израстат високо морални и добри хора.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още