Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Андалузит (кръстов камък)

Андалузит – мистичен камък

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

История и описание

Наименованието “андалузит” минералът получава от името на района на Андалусия в Испания, където е бил намерен. Други имена на минерала и негови разновидности са: хиастолит, кръстоносец, кръстов камък, малтийски кръст.

Андалузитът е алуминиев силикат. Оцветяването на минерала е различно: червено, тъмно зелено, с розови, оранжево- кафяви, жълти, златисти, кафяви и сиви нюанси. Понякога се срещат и безцветни камъни. Блясъкът е стъклен. Основните находища са в Испания, Бразилия, Канада, САЩ, Шри Ланка.

Лечебни свойства на андалузита

Литотерапевтите твърдят, че андалузита стимулира сърдечносъдовата система и помага в лечението на нервни и психически разстройства, предпазва от заболявания на белите дробове и бронхите. Камъкът също така има общоукрепващо въздействие върху целия организъм и повишава устойчивостта му към заболявания.

Магически свойства на андалузита

Андалузитът е един от най- мистичните камъни. В древността с негова помощ жреците призовавали боговете. Оракулите постоянно носели този камък, за да бъдат “в контакт” с духовете на мъртвите и с висшите сили, а когато изпадали в транс, на челото им поставяли кристала андалузит. На минерала обърнали внимание и християнските монаси. Те правели от андалузит броеници и амулети. Но може би най-популярен, камъкът е бил сред рицарите- монаси.

andalusiteТамплиерите го използвали в ритуалите, албигойците го посветили на Дева Мария, рицарите от Малтийския орден го смятали за капки от кръвта на Исус Христос (след полиране на повърхността на кристала се появява ясно знака на кръста) и носели андалузита в пръстени.

След рицарите от различни ордени, пръстени, кръстове и други атрибути с андалузит били носени и от войници, пътешественици, философи, алхимици и ясновидци.

Известно е, че големият френски средновековен оракул Нострадамус носел няколко пръстена с андалузит, на гърдите му блестял огромен медальон с този скъпоценен камък и постоянно държал в ръцете си броеница от мъниста на андалузит. Съвременните астролози твърдят също, че андалузита дава на притежателя си способността да разбира сакрални тайни, да постига високо ниво на мислене, да се научи да чете сигналите на Вселената.

За тези, които искат да носят андалузит е важно да знаят, че той не толерира несериозно и лекомислено поведение. Ако собственикът иска да използва възможностите на камъка за лични материални облаги или за да навреди на някого, минерала няма да му помогне и ще побърза да го напусне (ще се загуби).

Андалузитът може да се използва само от хора с чисти намерения, които наистина искат да овладеят вселенската мъдрост и възнамеряват впоследствие да я насочат за доброто на хората.

Талисмани и амулети

Като талисман, андалузитът трябва да се носи от лекари, учени, свещеници, монаси. Военните също трябва да имат изделия от андалузит, но за разлика от горните професии, те трябва да ги използват само по време на война.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още