Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Амолит

Камък амолит – силата на водата

Чакри: въздейства върху всички чакри

История и описание

Името на камъка идва от гръцката дума “Lithos”- камък и името на древните раковини- амонити. Амолитът е признат за минерал едва през 1981 година. Той е вкаменен седеф на изкопаемите раковини. Оцветяването на минерала е различно: жълто, оранжево, зелено, синьо. Блясъкът е перлен. Основните находища са в Канада, САЩ и други.

Лечебни свойства на амолита

Литотерапевтите твърдят, че амолита помага в лечението на заболявания на кръвта, кожата и косата, различни детски болести (скарлатина, морбили и др.).

Минералът е добре да се носи под формата на брошки, игли или висулки. Пръстени или обеци с камък амолит няма лечебен ефект върху човешкото тяло.

Магически свойства на амолита

Въпреки че амолитът е признат за минерал неотдавна, неговите магически свойства са познати още от древни времена и са използвани активно в древните магически ритуали на много народи. Смята се, че амолита е свързан със силите на водните стихии и е посредник между водата и хората.

Шаманите на древните индианци предизвиквали дъжд с негова помощ. Някои легенди разказват, че амолитът може да намира подземни реки или да доведе собственика си до източник на вода.

Талисмани и амулети

Като талисман амолитът е добър помощник за пътешествениците, за хората, чиято работа по един или друг начин е свързана с водата ( моряци, хидромелиоратори, строители на фонтани и басейни). Особено добре той помага на водолазите и подводничарите.

Освен това, този минерал помага на учените, изучаващи древността- историци, изкуствоведи, археолози, фолклористи. Най- високо се ценят пъстро оцветните амолити и се наричат камъни на успеха. Смята се, че амулетите от такива амолити в дома носят финансов разцвет и семейно щастие. Ако такъв камък се постави в офиса той ще донесе успех в делата.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още