ametrineЧакри: II чакра (Свадхистана)- сакрална, пъпна

Аметрин- камък на душевния мир и спокойствие

История и описание

Аметринът е камък, който съчетава в себе си свойствата на такива минерали като аметист и цитрин. Може би оттам идва и неговото име. Други имена на минерала и негови разновидности са двуцветен аметист, аметист- цитрин, боливиант. Аметринът е полихромен минерал.

Оцветяването на камъните е разнообразно: винено- жълто, виолетово – лилаво. Срещат се и минерали в жълто- прасковено, лилаво, люлякови нюанси. Блясъкът е стъклен.

Основното находище на аметрин е в Боливия.

Лечебни свойства на аметрина

Смята се, че аметринът стимулира активността на целия организъм. Той подсилва неговата жизненост, укрепва имунната система, лекува от безсъние, апатия, меланхолия, депресия, необосновани страхове. Камъкът, носен на пръстен, обеци или под формата на гердан, увеличава действието на всички лекарства и помага за очистването на кръвта.

Магически свойства на аметрина

Аметринът е камък на мира и равновесието. Съществува легенда, че шаманите на древните индианци с помощта на този минерал спирали войните между племената и кръвните вражди, успявали да умилостивят ядосаните богове. През Средновековието царедворците използвали аметрина за омилостивяване на висшестоящите лица.

Алхимиците и маговете, задължително носели със себе си кристали на аметрин, за да омилостивят неземното същество и да го склонят да разкрие свещени тайни или за да привлекат свръхестествената му помощ. С помощта на този камък могат да се развият необикновени способности, като например, да станете ясновидец.

Смята се, че ако през нощта до леглото си поставите аметрин, той ще ви донесе пророчески сън. Но, преди това трябва да го настроите за връзка с астралния свят, като при пълнолуние бъде изложен на лунна светлина.

Талисмани и амулети

Като талисман аметринът помага на притежателя си да разрешава спорове, предпазва от евентуално насилие (както от страна на собственика, така и отвън), прави човека разумен и внимателен към другите.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали