Албит

Чакри: въздейства върху всички чакри

История и описание

Името “албит ” произлиза от латинската дума albus – бял. Албитът е натриев фелдшпат. Оцветяването на минерала е най- често в сиво с различни оттенъци. Срещат се и безцветни кристали. Блясъкът е стъклен. Основните находища на албит са в САЩ, Канада, Швеция, Норвегия и други.

Лечебни свойства на албита

Смята се, че албитът е много добро средство за профилактика срещу бъбречни заболявания, заболявания на черния дроб, далака и панкреаса.

Литотерапевтите препоръчват прилагането на минерала върху болното място, веднага след приема на лекарство и няколко минути (15-20) след това да се полежи, в пълен релакс.

Те казват, че през това време камъкът поглъща в себе си болестта и затова след процедурата е необходимо да се държи под течаща вода 5 минути, за отмиване на отрицателната енергия, която е извлякъл от човешкото тяло. След това камъка може да се използва отново.

Магически свойства на албита

Албитът е проводник на енергия от Луната и Слънцето. Астролозите съветват да имате не един, а два камъка (включително и като украшения). В китайската методика фън шуй, насочена към хармонизиране на вътрешния живот на човека и връзките му с външния свят, този минерал се използва за балансиране на енергията Ин или Ян.

За да постигне хармония, човек трябва да има равни количества от тези енергии. Албитът е в състояние да неутрализира излишъка от едната енергия и да добави енергията, която недостига в човека (във физическото тяло, душата, ума, жилището).

Лунният албит- добавя енергия Ин, а слънчевия- Ян. Лунен и слънчев минерал може да се направи като се оставят камъните под лъчите на луната и слънцето. Единият камък трябва да се постави на перваза на прозореца в нощ на новолуние, включително пълнолуние (през деня да се прибира в кутия), другия камък- от изгрев до залез слънце в същия период.

Талисмани и амулети

Като талисман двойката албити помагат на собственика мъдро и философски да се отнася към всичко, което се случва в живота му. Ако се постави над входната врата като амулет, той ще защитава дома, тъй като постоянно ще го изчиства от негативното отвън.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност