Алтернативна медицина и здраве
blank
blank
blank

9 „най- късметлийски” думи за изпит и интервю!

Служители на университета в Хертфордшир, Великобритания, заедно с руски филолози съставили списък с „вълшебни“ думи, които гарантират успех при явяване на изпити във вузовете или по време на интервю за наемане на работа. Базирайки се на тънкостите в човешкото общуване, експертите разработили двеста и петдесет хиляди тестове и интервюирали повече от двайсет хиляди респонденти.

Оказало се, че един определен набор от звуци в определени думи и фрази може да повлияе на събеседника. Като например – думата „достижение“, „доказателство“, „опит“, „импулс“ и „активен“. Учените твърдят, че ако тези думи периодично се изказват по време на изпит, можете да бъдете сигурни – никой преподавател няма да ви „скъса“. Според лингвистите, именно, в тези думи, буквите се редуват така, че когато се произнасят възникват звукови колебания с определена честота.

Под влияние на тези звукови вълни слушателят неволно се убеждава в правилността на всичко, което му се разказва. Разбира се, процесът на възприятие е организиран много по-сложно, той включва биохимични реакции на нервната система на човека и описанието на работата им заема няколко стотин страници. Но тази гледна точка е от интерес само за специалистите. Що се отнася до практическата страна, трябва да разгледаме следните наблюдения на учените. Пет от изброените думи по-горе трябва да се произнасят не просто така.

В никакъв случай не трябва да се нарушава общия смисъл на отговора, да не „стържете в ухото“ или да изглеждате като извънземен. Те трябва добре да се „маскират“, съчетавайки ги подходящо с другите думи. Подобни препоръки дават професионалистите и за търсещите работа, по време на интервюта с работодатели. Списъкът на одобрените думи за произнасяне в такива ситуации освен предходните пет, включва също „разработих“, „диплома“, „личен“, „планиране“.

В никакъв случай не бива да казвате на глас фразата „направих грешка“. Вместо това, трябва да кажете „получих ценен урок.“ Забранени са думите „винаги“ и „нищо“. На пръв поглед, напълно безобидни и неутрални думи, но те, според учените, са истински езикови бомби: тяхната звукова подредба предизвиква в слушателя паника и подозрителност.

Но, затова пък може да бъде сигурен в победата си студентът в своето изказване на изпит или кандидатът по време на интервю, ако успее да вмъкне изявление като „различия в мненията, които успяхме да преодолеем“.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации