Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Океански сферичен яспис

Океански сферичен яспис – нарича се още “Камъкът на Атлантида”, тъй като се смята, че е свързан с Атлантида. Този яспис е много красив заради рисунъците на сферите, вариращи от малки точки или сфери до по-големи ленти с кръгла форма. Той символизира взаимовръзките на всички и насърчава и подкрепя стремежа към служене на всички. Напомня за цикличността и потока на живота. Океанският яспис е нежен и грижовен и помага на човека да бъде търпелив и гъвкав, когато се справя с промените.

Може да бъде полезен и за тези, които страдат от депресия, като нежно насочва вниманието им към положителните и радостни аспекти на живота. Помага на човека да види и оцени многото блага в живота си. Улеснява изплуването на нерешени емоционални проблеми и помага на човека да поеме отговорност за действията си.

Океанският яспис помага за преодоляването на саморазрушителното поведение. Лечебните му вибрации улесняват положителна промяна в моделите на поведение, които иначе биха могли да се проявят в заболяване на себе си или на околните. Стимулира чакрите на слънчевия сплит, сърцето и гърлото, така че човек да може да чувства, говори и действа с добри намерения и положителни резултати.

Камъкът океански яспис помага за освобождаване на стреса, облекчаване на тревогите за бъдещето и бягството от реалността, като привлича вниманието към настоящия момент. Той е успокояващ и центриращ камък. При лечение може да се използва за стабилизиране на храненето в тялото и подобряване на храносмилателните процеси. Също така може да помогне за елиминиране на токсините, телесната миризма и неразположенията. Подпомага регенерацията на тъканите в тялото и заздравяването на органите, като същевременно балансира жлезистата система. Полезен е за стабилизиране на щитовидната жлеза и балансиране на надбъбречната и ендокринната система.

Чакри: в зависимост от цвета на камъка, слънчев сплит, сърце и гърло.

Други видове Яспис

Вижте нашия магазин:

Амулети

Камъни и кристали

Заредени камъни и кристали

Висулки с камъни

Литература

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още