Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кристални жезли (шипове, пръчици)

Кристални жезли
От древни времена кристалните жезли традиционно били използвани от шамани, лечители и метафизици като лечителски инструменти. Някои предполагат, че кристалните жезли са били използвани от жителите на древната цивилизация на Лемурия и от лечителите на Атлантида. Те са популярни лечебни инструменти и за днешните лечители.
Кристалните жезли са отлични инструменти за лечение, тъй като улесняват балансирането на чакрите, емоционалното изцеление и духовното развитие. Те енергийно почистват, защитават и могат да стимулират и активират енергийното поле на човека. Могат да бъдат полезни във фън шуй за очистване и зареждане на пространството. Кристалните жезли могат да се използват и за създаване на свещени пространства за медитация, изцеление и духовна работа.

Кристалните жезли могат да бъдат с различни форми и размери. Могат да бъдат естествено формирани или изработени от най-различни камъни, кристали и минерали. Лечебната вибрация на всеки вид кристал влияе по различен начин върху физическото тяло, аурата и чакрите. Кристалните жезли са много полезни за сканиране на аурата и чакрите, за откриване, почистване и лечение на блокажите. Те имат способността да фокусират и насочват плътно енергията през върха си. Могат да се използват за лечение на цялото тяло или аура, или на определена област от тялото, или на определена чакра. Можете целево да изберете един вид кристал за конкретна цел или да си създадете комбинация от кристали и материали (например, лечебна решетка…), които ще хармонизират вибрационните енергии с вашето намерение.

Кристалните жезли събират и насочват енергията през своя връх. Това позволява на лечебната енергия на камъка или кристала, от който е изработен жезъла, да се насочва към определени области на тялото или етерното поле. Те могат ефективно да се използват заедно с други лечебни практики като масаж, работа с тялото (body work) или Рейки. Масажирането на тялото с кристален жезъл помага за намаляване стреса, освобождаване на напрежението и предаване на лечебните енергийни свойства на конкретния кристал.

Гладките, кръгли пръчици, които са заоблени в поне единия край, са чудесни инструменти за лечебен масаж, тъй като те успокояват и охлаждат, не нараняват кожата и не причиняват дискомфорт на тялото. Заострените пръчки са отлични кристални инструменти за използване при рефлексологията и за освобождаване на тригерни точки.

Естествено формираните кристални шипове излъчват фокусирана енергия и могат да се използват за диагностика и изчистване на емоционалните полета от негативност, за освобождаване от обърканост, депресия и енергийни куки. Кристалните жезли също са полезни инструменти и за медитация, психическа хирургия, за лечебни кристални решетки, за лечение чрез кристалните схеми на тялото.

Как се използват кристалните жезли?
Кристалните жезли са изключително мощни, но лесни за “работа”. Използвайте ги осъзнато и с интуитивна мъдрост и уважение, като почитате лечебния процес, който е за най-висше благо. Преди да използвате своя кристален жезъл, е добре да се хармонизирате и настроите с него, да установите енергиен контакт и съпричастност. Колкото по-добре познавате своя кристален жезъл, толкова по-ефективно той ще работи с вас в прекрасно енергийно партньорство.

Дръжте своят кристален жезъл, докато медитирате, гледайте го, запознайте се с всякакви шарки или промени в цвета му, които може да има. Възможностите са неограничени. Вслушайте се в интуицията си и се свържете с енергийните вибрации на кристалите. Експериментирайте! Няма правилен или грешен начин за работа! Забавлявайте се!

Лечебните възможности на вашия кристален жезъл ще се увеличат значително, ако го програмирате с намерение. Имено силата на намерението усилва енергията на жезъла, затова е добра идея да го програмирате по предназначение. Вашият кристален жезъл би трябвало бързо и лесно да приеме програмирането, ако разбира се сте избрали камък, чиито лечебни свойства съответстват на вашите намерения.

Диагностика и лечение на запушвания с кристален жезъл
Можете да използвате своя кристален жезъл почти по същия начин, както използвате парче кристал. С дясната си ръка (“даващата” ръка) дръжте жезъла хоризонтално над частта от тялото или областта, която искате да сканирате, без да докосвате. Бавно движете кристалния жезъл по цялото тяло по посока на часовниковата стрелка. Направете пауза в областите на чакрите и всички други области, които може да са привлекли вниманието ви. Докато правите това, обърнете внимание на всички области, в които кристалната пръчка се усеща по-различно. Наблюдавайте. Вибрира ли от енергия? Каква е температурата на жезъла? Топло или студено? Чувствате ли го по-тежък? Движи ли се свободно? След като приключите със сканирането на аурата, върнете се към местата, които са привлекли вниманието ви. Ако се появят тези енергийни разлики, това е индикатор, че може да има блокажи в полето на аурата или чакрите.

Преместване на енергия с кристален жезъл
Можете да използвате жезъла, за да накарате заседналата енергия да излезе от поразените области, без да докосвате тялото. Дръжте жезъла към засегнатата област така, че острието му да е насочено встрани от лекуваната зона. За да пуснете и преместите енергията, можете да нарисувате кръг или спирала във въздуха над засегнатата област в посока, обратна на часовниковата стрелка. Докато правите това, можете да визуализирате как кристалът освобождава това, което може да е заседнало – емоции, негативизъм, страхове и болка, и как енергията се извлича от тялото през кристала, а след това навън чрез заострения връх. Използвайте интуицията си. Можете да говорите целебни думи, да говорите с “проблема”, да казвате молитви, да повтаряте лечебното намерение или просто да задържате пространството, докато енергията се освобождава и пренарежда.

Понякога имате чувството, че имате прекалено много енергия? Вашият кристален жезъл е полезен за заземяване, преподреждане и балансиране на неустойчиви енергии. Насочете върха на жезъла надолу към засегнатата област. За да успокоите и балансирате енергията, можете да нарисувате кръг или спирала във въздуха над засегнатата област по посока на часовниковата стрелка. Докато правите това, може да визуализирате как вибрацията на кристала успокоява и успокоява свръхактивните енергии. Енергията просто не изчезва – пренасочете и преработете излишната енергия.

Вашият кристален жезъл ви осигурява прекрасен начин чрез “кристален мост” да насочите и пренесете енергия. Визуализирайте освобождаването от излишната енергия, която вече не служи на най-висшата цел, и я изпратете в нежно русло. Изпратете енергия обратно на Земята. Изпратете енергия на някой, който се нуждае от енергийна помощ. Изпратете я с мир и любов към всички. Напълнете това лечебно пространство със златна светлина, утвърждения, мисли за благополучие, каквото ви харесва! Използвайте интуицията си. Можете да говорите успокояващи лечебни думи, молитви, да повтаряте лечебното намерение или просто да задържите пространство, докато енергията се освобождава и пренарежда.

Завършване на лечебния сеанс с кристален жезъл
Когато почувствате, че енергийното лечение е приключило, е време да затворите лечебната сесия с вашия кристален жезъл. Един от начините за това, е бавно да движите жезъла по цялото тяло по посока на часовниковата стрелка. Насочете спираловидно енергия към сърцето, затваряйки аурата, предпазвайки тялото от негативна енергия и затваряйки всички енергийни течове. Направете пауза в зоните на чакрите и всички други области, които преди са привлекли вниманието ви. Наблюдавайте. Има ли нещо друго, което трябва да се случи, за да завърши тази лечебна сесия за днес? Почитайте своя лечебен процес.

Почистване и презареждане на кристалния жезъл
Кристалните жезли са по-мощни, когато се почистват и презареждат след всяка употреба. Почистването на вашия жезъл предотвратява прехвърлянето на всякакви вредни или отрицателни енергии от човек на човек. Вибрационните енергии на вашия жезъл ще се възстановят и той ще бъде по-мощен за следващия целебен сеанс. Има много различни начини за почистване.

Ето няколко предложения:
Водата е лесен и ефективен начин за презареждане. Най-напред се уверете, че вашия жезъл не е създаден от кристал, който може да бъде повреден от вода (селенитът, например, е водоразтворим и не трябва да се намокря). Изплакнете жезъла, насочете го надолу в хладен воден поток или прясно течаща вода, като например природен ручей. Можете да накиснете жезъла във вода за 12 до 24 часа. Кристалните жезли могат да бъдат почистени с морска сол, като се измият с морска вода или да се накисва за 24 часа в съд със солена вода. Можете да изплакнете с прясна вода и да заредите на слънце. Внимавайте с по-меките кристали, солта или други абразивни вещества могат да наранят повърхността на вашия кристален жезъл.

Можете да поставите жезъла върху голям кристален клъстер (друза) или с други очистващи и енергизиращи кристали, като селенит или карнеол.
Можете да поставите жезъла под пирамида. Геометричната структура на пирамидата е идеално място за пречистване и енергизиране на вашия жезъл.
Можете да намажете жезъла с градински чай, сладка трева, кедър или тамян.
Друг начин да презаредите кристала е да го поставите обратно в Земята. Можете да заровите кристалите си в своята зеленчукова/цветна градина и да заредете с енергия растенията си. Или да го поставите в пясъка на плажа.
Кристалните жезли обичат да се презареждат на слънце или лунна светлина. Оставете го на слънчева светлина за около час. Преди това се уверете, че вашия кристал не е от вид, който избледнява на слънчева светлина. Лунната светлина също работи, особено при пълнолуние.

Още по темата:

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Заземяване

Вижте кристални шипове в нашия магазин:

Планински кристал (шипове) 70-80 мм

Чаен кварц (шипове) 20-30 мм

Опушен кварц с цитрин (шипове) 30-40 мм

Опушен лемурийски кварц (шипове) 30-40 мм

Кварцов кристал златен лечител (шипове)

Планински кристал (шипове) 30-35 мм

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още