Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Загряващи компреси/ лапи

Загряващи компреси – различават се от компресите по това, че са редуващи се топли и студени локални приложения. Компресите са топли или студени, но не редуващи се. За загряващи компреси могат да се използват настойки или отвари, в зависимост от това коя част на растението се използва.

Загряващите компреси стимулират кръвообръщението, помагат при деконгестия, при абсцеси, за успокояване на повърхностни тъкани и схванати стави. Те могат да бъдат използвани за остри възпаления, локална болка и конгестия, невралгия, зъбобол и плеврит.

Подготовка

Разредете чай или отвара с един литър (4 чаши) гореща вода и прецедете. Докато все още е много горещ, загряващият компрес се поставя близо до леглото, където ще правите компреса, в затворен съд. Дебел плат, като пелена, се намокря в чая. Желателно е да имате гумени ръкавици, за да се предпазите от горещата течност. Изстискайте плата и го развявайте, докато се охлади така, че при тестване с ръка да не ви пари.

Прилагайте го толкова горещ, колкото можете да понесете. След това покрийте с кърпи, за да задържите топлината повече време. Когато махнете компреса, почистете бързо мястото със студена кърпа няколко пъти и след това отново поставете горещ компрес. Съдът с чая трябва да се държи затворен, за да се задържа топлината. Загряващите компреси могат да се прилагат от 15 минути до 1 час, в зависимост от нуждата.

Рецепти за загряващи компреси

Загряващ компрес с джинджифил

1 чаша прясно настърган корен от джинджифил
2 литра дестилирана вода

Загряващи компресиПоставете джинджифила върху тензух, оформете торбичка и вържете с ластик. Поставете торбичката във водата и кипнете, а след това намалете температурата, за да къкри.

Варете на тих огън 15 минути, след което махнете от котлона и започнете прилагането на загряващия компрес. Този компрес е особено добър при менструални спазми и за спиране на конгестия.

Загряващ компрес при застойни състояния

1 чаша смлени на прах корени от черен оман
1 чаша смлени на прах корени на Бял оман
1 чаша смлени на прах листа на Лопен листа
1 чаша смляна на прах Лобелия
1 / 8 чаша ситно нарязани корени от Джинджифил
2 литра дестилирана вода 3 купички кубчета лед

Накиснете всички билки в дестилирана вода за 15 минути. Покрийте съда и кипнете сместа. Намалете огъня и оставете да къкри за 10 минути. Докато чакате, кипнете двата литра вода в друг съд и го оставете отворен настрана. Прецедете чаената смес и я добавете към съда с водата, покрийте и оставете настрана. Пригответе два студени компреса чрез поставяне на леда от всяка купичка в пластмасова торбичка. Поставете ги в две малки кърпи и направете два ледени компреса с размери 15×30 см всеки. Налейте гореща вода на дъното на ваната за крака.

Направете така, че да легнете, а краката ви да са във ваничката. Поставете единия компрес с лед под врата, а другия отгоре на главата, като ги придържате с възглавница. Добре е, ако сте близо до стената, за да запазите възглавницата и леда в нужното положение. Сгънете малка кърпа и я сложете върху челото и синусите. Тя ще защити лицето от топлината. Накиснете друга малка кърпа в чая, изстискайте и разстелете върху кърпата на синусите, по същия начин.

Времето за приложение е точно 3 минути. По време на този процес, накиснете друга кърпа в чая, сложете върху гърдите и покрийте с две големи кърпи, за да задържите топлината. Подгответе малка купа с ледена вода. Махнете кърпите от синусите и веднага сложете студена кърпа, която е била накисната в ледената вода. Оставете студената кърпа за 30 секунди, докато подготвите следващия горещ компрес. Повторете топло/ студено процеса три пъти. Подсушете.

Загряващи компресиКомпрес от Градинска (бяла) ружа при мастит

1 винена чаша смлени на прах корени от бяла ружа
1 литър дестилирана вода

Разбъркайте корените на градинската ружа във водата и кипнете. Намалете огъня и оставете да къкри 10 минути. Махнете от огъня, сложете капак и оставете за още 10 минути.

Накиснете кърпа в сместа и приложете върху засегнатата гърда, толкова гореща, колкото можете да понесете. Покрийте с найлон, след което две кърпи, за да запазите топлината.

Когато изстине, накиснете отново и така повторете три пъти за всяка гърда. Това лечение облекчава веднага и премахва натиска на препълнените и възпалени гърди.

Източник: www.innvista.com

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Лечение с камъни

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации