Фенакит

Камък фенакит – познание за неизвестното

Чакри: VII Чакра (Сахасрара) – коронна

История и описание

Името „фенакит“ идва от гръцката дума „phaino“ – показвам, измамвам. За първи път фенакита е бил открит в Урал. Фенакитът е силикат на берилия. Оцветяването на минералите е в бяло, безцветно, розово, кафяво, винено- жълто. Блясъкът е стъклен.

Основните находища са в Русия, Норвегия, Африка, Бразилия.

Лечебни свойства 

Лечебните свойства на фенакита са слабо изучени. Смята се, че този минерал влияе благоприятно на цялото тяло. Някои литотерапевти предполагат, че белите или безцветни камъни облекчават нервно напрежение, намаляват негативните ефекти от стресови ситуации, подобряват настроението. Розовите камъни имат седативен ефект върху нервната система. Жълтите камъни очистват целия организъм, помагат при безсъние, стимулират стомашната секреция, подобряват апетита. Ценителите на лечебните свойства на камъните са уверени, че фенакита усилва лечебния ефект на другите камъни.

Магически свойства 

Фенакитът се използва за развиване на свръхестествени качества в човека, такива като ясновидството. За постигането на тези способности се използват полирани камъни по време на медитация. Практикуващите магове и медиуми използват фенакит в спиритическите сеанси. Полираният минерал е проводник при общуването с невидимите сили.

Талисмани и амулети

Фенакитът е талисман за магове и медиуми. Кулонът е талисман на хората, които искат да познаят неизвестното. Мощен талисман в общуването с другия свят може да бъде малко кълбо от фенакит. В някои африкански страни от камък фенакит правят амулети за защита от черна магия и за призоваване на помощ от добрите духове.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

литотерапия камък туритела
Литотерапия (Лечение с камъни)

Туритела

Чакри: туритела въздейства на всички чакри Камък на приятелството и

Прочетете още