Аметист

Чакри: Коронна и Трето око

Предания

Древните гърци носели аметист за предпазване от магии, срещу носталгия и лоши мисли, но най-вече срещу алкохолизъм, поради което виното е било поднасяно в аметистови чаши.

Отрезвяващото и проясняващо съзнанието въздействие на аметиста е подчертано отдавна в много култури. Будистките монаси го използват за медитация. Камъкът прави човека мил и благ и му дарява любов. Затова срещу кошмари се слага вечер под възглавницата.

Аметист – кварц с виолетов цвят. Цветът може да варира от светло до тъмно виолетово. Срещат се и бледо- червени камъни.

Лечебни свойства на аметиста

Аметистът укрепва имунната и ендокринната система, добре лекува нервни разстройства, отнема стреса. Пречиства кръвта, лекува заболявания на бъбреците и пикочния мехур, черния дроб и жлъчния мехур. Аметистът повишава активността на мозъка, хипофизата и епифизата.

ametistЛекува безсъние и главоболие, появяващи се в резултат на прекомерно нервно напрежение. За тази цел, аметистът се поставя върху областта на третото око.

Името му идва от гръцката дума „amrthystos“ – „не позволява напиване“, това означава, че камъкът помага за преодоляване на пристрастяването към алкохола: пиейки вода, накисната с аметист или поставяйки го на слънчевия сплит.

Магически свойства на аметиста

Аметистът усилва вътрешното зрение, изчиства чакрата на третото око и короната чакра, прави цветовете на аурата по-ясни. По време на медитация, аметистът помага за постигането на мир и спокойствие, дава усещане за спокойствие и стимулира осъзнаването в дълбочина.

Може да се носи около врата като огърлица или на висулка със сребърна верижка или кожена връв. В магазините се предлагат много изкуствено синтезирани кристали от аметист, които е много трудно да бъдат различени от естествените. Така че когато си купувате аметист трябва да попитате за произхода на камъка.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации

литотерапия камък тигрово желязо
Литотерапия (Лечение с камъни)

Тигрово желязо

Чакри: Влияе върху всички чакри Описание Тигровото желязо е комбинация на три вида камъни- яспис, хематит и тигрово око. Лечебни и магически свойства на тигровото

Прочетете още
литотерапия камък бронзит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Бронзит

Чакри: I чакра Манипура Бронзит – камък на учтивостта и вежливостта История и описание Кафяв минерал от класа на силикатите. Бронзитът е твърд, леко прозрачен

Прочетете още
литотерапия камък безцветен берил (Гошенит)
Литотерапия (Лечение с камъни)

Гошенит

Чакри: VI чакра (Аждна)- трето око и VII Чакра (Сахасрара)- коронна Гошенит- камък на истината  История и описание Безцветният берил се нарича гошенит. Наречен е

Прочетете още